12. Lojistik Zirvesi Tamamlandı
Borusan Lojistik ana sponsorluğunda HRdergi
Borusan Lojistik ana sponsorluğunda HRdergi
Borusan Lojistik ana sponsorluğunda HRdergi tarafından düzenlenen 12. Lojistik Yönetimi Zirvesi, 7 – 8 Nisan tarihlerinde sektör profesyonelleri ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. Doğru tedarik yönetimi ile rekabet avantajı kazanmak isteyen kurum ve kuruluşların büyük ilgi gösterdiği zirvede lojistik gurusu Mark James gibi deneyimli konuşmacılar yer aldı. “Tedarik Zinciri Yönetiminde İnovasyon” başlığı ile düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını, geçen yıl da olduğu gibi Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç yaptı.
Son yıllarda hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan Türk lojistik sektörünün heyecanla beklediği 12. Lojistik Yönetimi Zirvesi, 7 – 8 Nisan tarihlerinde Conrad Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi.
Borusan Lojistik ana sponsorluğunda, HRdergi tarafından gerçekleştirilen zirvede “Tedarik Zinciri Yönetiminde İnovasyon” ana teması işlendi. Lojistik sektörü kadar, tedarik zincirinde inovasyonun katkısıyla rekabet gücünü artırmak isteyen kurum ve kuruluşların da büyük ilgi gösterdiği zirve, 200’e yakın katılımcıyı bir araya getirdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükran N. Kadıpaşaoğlu'nun zirve başkanlığını yaptığı 12. Lojistik Yönetimi Zirvesi’nin açılış konuşmasını, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç gerçekleştirdi.
Gürgenç, “In... ” başlıklı konuşmasında, iş dünyasında ve lojistik sektöründe yenilikçiliğin yeri ve önemine değindi. Kaan Gürgenç, araştırmalara göre insan beyninin kalıplar halinde öğrendiğini belirterek, bunun birçok avantajı olmakla birlikte aynı zamanda inovasyonun önündeki en önemli düşünce engellerinden biri olduğunu söyledi.
Bu düşünce tarzının değiştirilmesi için büyük çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade eden Gürgenç, "Bir şirketin vizyonu yoksa, bu vizyonu strateji ile görünür hale getirmemişse ve para, zaman gibi kaynakları ayıramıyorsa inovasyona ulaşması zordur" dedi.
Gürgenç, üst düzey yöneticilerin yüzde 70'inin inovasyonu gelecek 5 yılda büyümeyi tetikleyecek en önemli alanlardan biri olarak gördüklerini, yüzde 65'inin inovasyon yönetiminden memnun olmadığını ve yüzde 94'ünün inovasyonun en önemli tetikleyicisi olarak kurum kültürü ve insanı tanımladıklarını aktardı.
Zirvenin ana konuşmacıları arasında yer alan, WAM Systems İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark James de, “Tedarik Zinciri İnovasyonu: İnsan, süreç ve teknolojinin ötesinde...” başlıklı konuşmasında, dünyada yaşanan son gelişmeleri paylaştı.
Supply Chain Council Yöneticisi Joseph Francis de zirvede kürsüye çıkan isimler arasında yer aldı. Daha önce birçok şirkette Tedarik Zinciri ve SCOR uygulamaları alanında yöneticilik yapan ve HP - Compaq birleşme sürecinde Tedarik Zinciri'nin yönetimini ve denetimini üstlenen Francis, zirve katılımcılarına dünyanın en iyi performans gösteren şirketlerinin ortak noktalarını aktardı.
Zirvenin bir diğer ana konuşmacısı olan Unilever Türkiye Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi David Sprent ise, Unilever Filipinlerdeki eş düzeyi Ali Gökçelik ile birlikte, farklı kültür ve coğrafyaların etkisi konusunda bir konuşma yaptı.
Borusan Lojistik Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Özgür Soy da, zirvenin ilk gününde öğleden sonra yapılan paralel oturumlarda “Limanlarda Operasyonel Mükemmelik” konusunu ele aldığı bir konuşma gerçekleştirdi Soy, kalite yönetimi uygulamaları çerçevesinde ve Borusan Lojistik özelinde sürdürdükleri çalışmalardan söz etti.
Zirve’nin ikinci gününde ise, Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen, “Yalın Depo – İnovasyona Hazırlık” başlıklı konuşmasında, Borusan Lojistik genelinde uygulanan Yalın 6 Sigma Metodolojisi çerçevesinde depolarda gerçekleştirdikleri farklı ve yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi aktardı.
"Tedarik Zinciri Yönetiminde İnovasyon" ana temasını işleyen, Borusan Lojistik sponsorluğunda HRdergi tarafından düzenlenen 12. Lojistik Yönetim Zirvesi, uzmanların lojistik sektöründeki güncel sorunları ve açılımları tartıştıkları “Lojistik Altyapılarımız: Dış Ticaretimizdeki Gelişmeleri Destekleyebilecek mi? Lojistik Üsler Çözüm Olabilir mi?” konulu panel ile sona erdi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.