2011’i 50 büyümeyle kapayan REW İstanbul, “uluslararası” ünvanını da korudu
Geçen yıla göre m2 ve katılımcı sayısı bakımından 50’nin üzerinde büyüyen REW İstanbul 2011’i, toplam 34 ülkeden yaklaşık 11 bin profesyonel ziyaret etti.
Geçen yıla göre m2 ve katılımcı sayısı bakımından 50’nin üzerinde büyüyen REW İstanbul 2011’i, toplam 34 ülkeden yaklaşık 11 bin profesyonel ziyaret etti.
2011’i 50 büyümeyle kapayan REW İstanbul, “uluslararası” ünvanını da korudu
2010 yılının fuarcılık sektöründe en çok büyüyen firması İFO Fuarcılık, bu yıl 7.’sini gerçekleştirdiği REW İstanbul’u da 50’nin üzerinde bir büyümeyle kapadı. Özellikle geri dönüşüm ve atık yönetimi sektöründe dünya liderlerinden Almanya’nın, katılımcı firma ve ziyaretçi bazında yoğun ilgi gösterdiği fuarda İtalya, İspanya, Çin, Tayvan gibi 23 ülkeden toplam 307 firma yer aldı. Alanında bölgesinin uluslararası ölçekteki en önemli organizasyonu olan REW İstanbul, ziyaretçi sayısında da hedefine ulaştı. Fuarı, 34 ülkeden 10.742 profesyonel ziyaretçi takip etti.
8-11 Haziran tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirdikleri REW İstanbul hakkında değerlendirmelerde bulunan İFO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Aytemur, özellikle yabancı firma ve yatırımcıların, çevre teknolojileri alanında hem Türkiye’de hem de ülkemiz üzerinden Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu’da yeni işbirlikleri kurmak için REW İstanbul’a geldiklerini söyledi. Çevre teknolojileri sektörünün, Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl boyunca, otomotiv, turizm, tekstil gibi lokomotif sektörler kadar çok konuşulur hale geleceğinin altını çizen Aytemur, “Bu yüzden REW İstanbul 2011, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine yurt dışından önemli sayıda katılımcı ve ziyaretçi ağırladı” dedi.
İstanbul, 13.06.2011
Katı atık, atık su, atık gaz ve yesil enerjiyi aynı çatı altında toplayan REW İstanbul, bu yıl yurt içi ve yurt dışından toplam 307 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. 8-11 Haziran 2011 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenen fuarı, 730’u yabancı olmak üzere 34 ülkeden toplam 10.742 kişi ziyaret etti. Hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında fuara en fazla ilgi gösteren ülkelerin başında ise Almanya geldi. Dünyada söz sahibi oldukları geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda, Türkiye’de yatırım yapmak ve yeni işbirlikleri oluşturarak bu coğrafyadaki diğer ülkelere açılmak için REW İstanbul’u ilk adım olarak gören Almanlar bireysel katılımlarının yanı sıra, Hessen ve Bavyera Eyaletleri ile fuara toplu katılım da gerçekleştirdiler.
Geçen yıla göre ortalama 50 oranında büyüyen REW İstanbul, 2011’de de hem m2, hem katılımcı sayısı hem de ziyaretçi adedi olarak istikrarlı gelişmesini sürdürdü. Çevre teknolojileri alanında sadece Türkiye’de değil Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya’nın uluslararası ölçekteki en önemli fuar organizasyonu olan REW İstanbul, 30’un üzerindeki yabancı katılımcı oranı ile ‘uluslararası’ unvanını başarıyla sürdürdü. Bu yıl 34 ülkeden profesyonel ziyaretçi çeken REW İstanbul, çevre teknolojileri alanında ülkemizin sahip olduğu yaklaşık 60 milyar Avroluk pazar hacminden ötürü yurt içi ve yurt dışı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.
Fuar alanında yeni teknolojileri gezen ziyaretçiler, paralel etkinlikler sayesinde de sektörün gündemini belirleyen konular hakkında bilgi sahibi oldu…
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nin 3 salonunda düzenlenen REW İstanbul 2011 kapsamında yapılan panel ve konferanslar da büyük ilgi gördü. Özellikle, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı ile TUÇEV tarafından düzenlenen “Atık Yönetiminde Yeni Uygulamalar” konulu oturuma yoğun bir katılım gerçekleşti. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından organize edilen panelde ise yerel yönetimlerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürleri, Temizlik İşleri Müdürleri ile Personelleri buluştu. Yine global ölçekte en önemli çevre organizasyonlardan birisi olan REC’in Türkiye ayağı tarafından organize edilen “Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Atık Yakma Eğitimi” konulu panel de ilgiyle izlendi. Bunların yanı sıra fuar süresince “Tesislerin Karbon Yönetimi Projesi”, “Atık Yakma” ve “Sürdürülebilir Kaynak Yönetimi” gibi sektörün gündemini belirleyen konularda hakkında konferanslar gerçekleştirildi.
Sabancı Üniversitesi ve EEN’in (Enterprise Europe Network – Avrupa İşletmeler Ağı) birlikte organize ettiği matchmaking etkinliği sayesinde yerli yatırımcılar, Avrupalı firma temsilcileri ile bir araya gelerek işbirliği fırsatlarını görüştü. Çok sayıda birebir toplantıların yapıldığı etkinlik sonrasında ileriye dönük yatırım ortaklıklarının ilk adımı atıldı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.