5 milyar dolarlık sektörün ‘Çelik Kadınları’ buluştu
Paslanmaz çelik sektörünü temsil eden 100 kadın, Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği (PASİD) tarafından organize edilen ‘Çelik Kadınlar’ gecesinde bir araya geldi.
Paslanmaz çelik sektörünü temsil eden 100 kadın, Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği (PASİD) tarafından organize edilen ‘Çelik Kadınlar’ gecesinde bir araya geldi.
Paslanmaz çelik sektörünü temsil eden 100 kadın, Cumhuriyetin 101’inci yılı Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği (PASİD) tarafından organize edilen ‘Çelik Kadınlar’ gecesinde bir araya geldi. Kadınların erkek egemen olarak bilenen bir sektörde üretimden ihracata, satıştan yönetim kademelerine her alanda var olduğu ifade edilen gecede üretimin gücünü artırmak için kadınların daha fazla iş hayatında yer almasına vurgu yapıldı. Düzenlenen gecede PASİD Yönetim Kurulu Üyesi Selen Sanal, PASİD Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Turan ve PASİD Genel Sekreteri Hanife Çınar Wideberg birer konuşma yaptı.
Selen Sanal, “Dünya Ekonomik Forumu’nun 2023 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu, cinsiyet eşitliği konusunda ilerlememizin yavaşladığını ortaya koyuyor. Türkiye, 146 ülke arasında 130. sırada yer alıyor. Bu da kadınların güçlenmesinin önünde ciddi engeller olduğunu gösteriyor” dedi.Kadınların sosyal, ekonomik ve toplumsal hayatta eşit yer edinmeleri için mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Sanal, “Paslanmaz çelik sektörü olarak bu konuda da öncü olmak istiyoruz. Türkiye’nin gelişimi için, üretimi için çok kıymetli bir sektörün kadın temsilcileri olarak, kadınların daha fazla iş yaşamına dahil olması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“Geleceği, bizim gibi güçlü kadınlar şekillendirecek”
Kadınların gerek Türkiye’de gerek dünyada karşı cinsle aynı tecrübe ve eğitime de sahip olsa yüzde 20 daha az maaşla çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Pınar Turan da Bu organizasyonu bir başlangıç olarak görüyoruz. Sektörümüzde, ülkemizde, evde, sokakta, daha başaracak çok işimiz olduğuna inanıyoruz. Birbirimize destek olarak birbirimizin gelişimine, büyümesine katkıda bulunarak, geleceğin genç kadınlarına daha iyi bir miras bırakmayı hedefliyoruz. Geleceği biz ve bizim gibi güçlü kadınlar şekillendirecek” ifadelerini kullandı. Kadınların bu sektörde çok daha fazla olması gerektiğine vurgu yapan Hanife Çınar Wideberg ise şu görüşleri paylaştı: “Sektörde çalışan yüksek sayıdaki kadının sektörü daha da ileri taşıdığını söylememiz gerekiyor. 5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip bir sektörüz. Çalışması zor bir sektördeyiz. Ancak ülkemizin güçlü kadınları olarak tüm zorlukları aştığımız gibi, sektörümüzdeki zorlukları da birer birer aşıyoruz. Bir yandan ithalatı ve ihracatı, diğer taraftan üretimi yönetiyoruz. Satış tarafında da kadınlar olarak varız, yönetim kademelerinde de. Ülkemizde çalışan kadın sayısının daha da yukarılara çıkmasını amaçlıyoruz. Bu organizasyon ile nasıl güçlü olduğumuzu da göstermiş olduğumuza inanıyoruz.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.