6. Rekabet Kongresi İstanbulda düzenlendi
Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu (REF) işbirliği ile, bu yıl altıncısı düzenlenen Rekabet Kongresi
Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu (REF) işbirliği ile, bu yıl altıncısı düzenlenen Rekabet Kongresi
Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu (REF) işbirliği ile, bu yıl altıncısı düzenlenen Rekabet Kongresi, 4 Kasım 2010 Perşembe günü İstanbul Harbiye Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Türkiye’nin önemli bir kalkınma atılımı yapması için gereken sanayi politikalarının ve devlet-üniversite-özel sektör işbirliklerinin oluşumuna katkı sağlaması amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl düzenlenen Rekabet Kongresi'’in teması bu yıl “Geleceğin Tasarımında Rekabet Gücü” olarak belirlendi.
Kongrenin açılış konuşmaları Sabancı Üniversitesi Rektörü ve REF Üst Kurul Eşbaşkanı Prof. Dr. Nihat Berker, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yılmaz, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel tarafından yapıldı.
Kongrede, U.S. Steel Kamu Politikaları ve Hükümet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Terrence D. Straub ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi birer konuşma gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan’ın gerçekleştirdiği “Ulusal Rekabet Gücünü Artırmak: Emek Piyasalarının Etkinliği” başlıklı ilk panelde, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa ve Orta Asya Direktörü Stephen Kinnock, TÜSİAD İstihdam Çalışma Grubu Başkanı Gülden Türktan, DEİK Türk-Çek İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Nazmi Akıman ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk-İş Eski Başkanı Salih Kılıç birer sunum yaptı.
“Sektörel Rekabet Gücünü Artırmak: Otomotiv Sektörü” başlığı ile düzenlenen ikinci panelin başkanlığını ise, Dünya Gazetesi ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Güngör Uras üstlendi. Panelde, OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alaca ve Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum birer konuşma yaptı.
Ulusal, sektörel ve firma bazında rekabet gücü artışı için atılması gereken adımların tartışıldığı kongrede, SEDEFED ve REF tarafından hazırlanan üç rapor kamuoyuna tanıtıldı. “WEF Küresel Rekabet Raporu 2010-2011, Türkiye için Bir Değerlendirme” başlıklı rapor Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Ülengin tarafından; “Türkiye'nin Dış Ticarette Rekabet Gücü” başlıklı rapor Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu Direktör Yardımcısı Selçuk Karaata tarafından; “Otomotiv Sektörü Rekabet Gücü” başlıklı rapor ise Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Önsel tarafından sunuldu. Kongre kapsamında ayrıca, bu yıl ilk kez “Rekabet Gücü Ödülü” dağıtıldı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.