AB Ülkelerinde Demir ve Çelik Ürünlerinin İthalat Kotalarına Rağmen Talep Azlığı Gözlendi
Avrupa Birliği'nde (AB) bazı çelik ürünlerine uygulanan ithalat kotalarının yaklaşırken, özellikle uzun ürünler olmak üzere bu ürünlerin tüketimi düşük olmasına rağmen neredeyse tükendiği belirtildi.
Ülkelere Göre İthalat Kotalarının Yerine Getirilmesi
Avrupa Komisyonu tarafından belirtilen bilgilere göre, mevcut kotanın sonlanmaya yakın olmasına rağmen, Türkiye, alaşımlı ve alaşımsız çelik tel çubuk için ilk çeyrek kotasının %99.51'ini tamamladı. Bu döneme ait kota 145.17 bin ton olarak belirlenmişti.
Hindistan'ın İthalat Miktarları ve Kotalar
Hindistan, paslanmaz çelik çubuk ve hafif profiller için kotasının hemen hemen tümünü kullandı (31.33 bin tonun 31.29 bin tonu) ve bu ürünlerin başka 1.84 bin tonu ise gümrük işlemleri bekliyor. Dolayısıyla, Hindistan'ın paslanmaz çelik çubuk ve hafif profiller için kotası hafifçe aşılmış olacak.
Diğer Ülkeler ve Kotaları
Aynı zamanda, Hindistan, alaşımlı veya alaşımsız çelikten yapılmış sıcak haddelenmiş bobinler (HRC) için kotasının %91.83'ünü kullanmış ve kaplı çelik levha ithalatını tamamlamıştır. Çin ise Ocak-Mart dönemi için büyük kaynaklı borular (25B) ve diğer kaynaklı boruların kotalarını tamamladı ve diğer dikişsiz borular için kotasının %90.81'ini kullanmıştır.
İthalattaki Kural İhlalleri ve Sonuçları
Diğer taraftan, İspanyol çelik üreticileri derneği Unesid, 2023 yılında ülkenin ekonomisinin, Çin'den yapılan boru ithalatı nedeniyle 55 milyon € kaybettiğini bildirdi. Dernek CEO'su Andrés Barceló'ya göre, bazı ithalatçılar bu ürünleri, çelik ithalatının Avrupa düzenlemelerini aşmak için güneş enerjisi bileşenleri olarak beyan ediyorlar.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.