ArcelorMittal'ın İştiraki Industeel, XCarb Markası Altında Elektrik Ark Fırını Yoluyla Sürdürülebilir ve Geri Dönüştürülebilir Ağır Plaka Üretiyor
Dünya çelik piyasasının önde gelen isimlerinden ArcelorMittal’ın iştiraki Industeel, elektrik ark fırını yoluyla sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ağır plaka üretiminde yeni bir dönem başlatıyor. Sektörün karbon salınımlarını azaltmaya yönelik çabalarını destekleyecek bu yenilik, çelik sektörünün çevre dostu dönüşümünü hızlandıracak.
Sertifikalı Düşük Karbon Ayak İziyle Yapısal Çelik Levha Üretimi
ArcelorMittal’ın iştiraki olan Industeel, Gijon'daki ArcelorMittal levha fabrikasıyla iş birliği içinde, yaşam döngüsü analizi (LCA) yaklaşımına dayalı olarak ve bir Çevresel Ürün Beyanı (EPD) tarafından sertifikalı 914 kg CO2e/t çelik karbon ayak izi ile yapısal çelik levha yapabilmektedir. Bu bilgi, Dubai'deki Körfez Çelik gösterisinde Andrew Gingell, Industeel iş geliştirme direktörü tarafından açıklandı.
Blast Fırın - Temel Oksijen Fırını Yoluyla Üretilen Ağır Plakanın Karbon Ayak İzi
Karbon ayak izlerini karşılaştırmak için, blast fırın - temel oksijen fırını yoluyla üretilen ağır plaka, her ton çelik için yaklaşık 2.6 ton CO2 salıverir. Yenilikçi üretim teknolojisi sayesinde bu rakam Industeel tarafından önemli ölçüde azaltılmıştır.
ArcelorMittal'ın Dekarbonizasyon Stratejisi
Gingell, hurdadan yararlanan EAF teknolojisi çelik sektörü için çözümün sadece bir parçası olduğunu söyledi. Hurdanın yetersiz olduğu durumlar için, dünyanın 2050 yılına kadar birincil demire ihtiyaç duyacağını belirtti. ArcelorMittal'ın dekarbonizasyon stratejisi bu nedenle birincil çelik üretiminde net sıfır emisyonu hedeflemekte ve bu hedefe, doğrudan indirgenmiş demir temelli yol haritası ile ulaşılmaktadır.
Emisyonlarda Önemli Azalma
Blast Fırın - Temel Oksijen Fırınından (BF-BOF) Doğal Gaz kullanımıyla birlikte Doğrudan İndirgenmiş Demir (DRI) kullanımına geçilmesi, CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltabilir. Devam eden adımlar DRI üretiminde yeşil hidrojen kullanımına geçiş ve Karbon Yakalama, Kullanma ve Depolama (CCUS) teknolojisinin uygulanmasını içerir, bu adımlar CO2 emisyonlarının net olarak ortadan kaldırılmasına yol açmaktadır.
Sektörlere Göre Çelik Talebi Artışına Yanıt
Enerji geçişi, solar ve rüzgar gibi sektörlerde çelik talebini artırmaktadır. Industeel'in düşük emisyonlu plakası bu nedenle, bioyakıt, CCUS, solar fotovoltaik (PV) sistemler, enerji depolama (cryobatteries dahil), sıvı hidrojen depolama ve diğer enerji geçişine ilişkin sektörlerde kabul görmektedir.
ArcelorMittal'ın Sürdürülebilirlik Odaklı Yeniden Organizasyonu
Çelik talebindeki artışa karşılık olarak, ArcelorMittal varlıklarını yeniden düzenlemiş ve hem "yapısal olarak çekici" hem de "yüksek büyüme yaşayan" pazarlara odaklanan Sürdürülebilir Çözümler adında bir bölüm oluşturmuştur. Industeel bu bölümün bir parçasıdır.
Küresel Çelik Sektöründe İklim Değişikliğiyle Mücadele
Bu bölüm, iklim değişikliğiyle ilgili sorunlara çözüm bulmada önemli roller oynayan ve düşük sermayeli girişimleri içerir. Şu anda inşaat, mühendislik proje çözümleri, yenilenebilir enerjiler, metalikler, daha temiz hurda içeren dağıtım ve servis merkezi sektörleri toplam $7.6 milyarlık Ebitda’nın yaklaşık yüzde 4’ünü oluşturmakta. Bu rakamın önümüzdeki beş yıl içinde iki katına çıkması bekleniyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.