Autodeskten üniversitelere önemli destek
Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını Türkiyedeki üniversitelere sunuyor.
Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını Türkiyedeki üniversitelere sunuyor.
Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını Türkiye’deki üniversitelere sunuyor. Yazılımda dünya liderlerinden Autodesk, Türkiye’nin gözde üniversiteleriyle imzaladığı protokoller aracılığıyla tasarım ve mühendislik eğitimine sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor.
3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk geleceğin en iyi mühendis, mimar, tasarımcı ve dijital sanatçılarının yetiştirilmesine destek için Türkiye’nin iki gözde üniversitesiyle daha eğitimde işbirliği yapıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşmaları, bu kurumlar ile Autodesk arasında tasarım ve mühendislik eğitimini geliştirmeye yönelik sürdürülebilir bir işbirliği kurulmasını amaçlıyor.
Autodesk, üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirliğiyle tüm öğrenci ve öğretim üyeleri için 3 boyutlu tasarım yazılımlarına ücretsiz erişim olanağı sağlamayı, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ve Dijital Prototipleme gibi en yeni teknolojileri üniversite eğitim programına entegre etmeyi amaçlıyor. Autodesk aynı zamanda öğretim üyelerine sürekli eğitim sağlayarak, dijital tasarım pedagojisini kolaylaştırmayı ve akademik çevrelerin makine mühendisliği, inşaat mühendisliği ve medya sektörlerinde kullanılan en yeni tasarım çözümlerine açılmasını da hedefliyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek üniversite öğrencilerinin gelişimi için bu tür işbirliklerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Yüksek, “Özellikle mühendislik öğrencileri için ileri teknoloji içeren yazılımlara hâkim olmanın ve onları kullanmanın kişisel gelişimleri ve kendi alanlarındaki başarıları için büyük katkı yapacaktır. Üniversite olarak öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunacak işbirliklerine her zaman açığız. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize kendi programlarını açan Autodesk’in bu anlamdaki katkısı yadsınamaz” dedi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Öğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker ise imzalanan protokol hakkında, “İleri yazılım teknolojileri, gerek mimarlar gerekse tasarımcılar için günümüzde vazgeçilmez bir yere sahiptir. 131 yıllık geçmişiyle gelenek ve moderniteyi bir araya getiren üniversitemiz eğitim öğretim programlarında, bu yazılımlar önemli bir yer tutmaktadır. Autodesk ile yapılan eğitim işbirliğinin öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için önemli kazanımlar getireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Autodesk’in üniversite işbirlikleri hakkında açıklama yapan Autodesk Gelişen Pazarlar Eğitim Direktörü George Abraham, “Mimarlık ve mühendislik şirketleri projeleri daha kısa sürede, daha az çevresel faktöre tabi kalarak ve daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilmek için Yapı Bilgi Modellemesi’ne (BIM) geçiyor. Dijital Prototipleme imalatçıların üretim zincirlerine değer sağlamada önemli bir yere sahip.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.