Avrupa, Ucuz Rus Yarı Mamullere İhtiyaç Duymuyor: Metinvest Örneği
Metinvest, Avrupa'nın Rusya'dan ucuz yarı mamul alımlarına ihtiyaç duyulmadığını kanıtladı. Bu durum, düşük maliyetli alternatiflerin olmayışı savının tamamen doğru olmadığını ortaya koyuyor.
Ucuz Yarı Mamul İthalatı Gerektiren Durumlar Tamamen Doğru Değil
Metinvest, Avrupa'nın ucuz Rus yarı mamullerine alternatif olduğunu kendi örneğiyle gösterdi. Grubun İtalya'daki tesisleri, Adi, ThyssenKrupp, Galati veya Amerikan şirketi U.S. Steel'dan (Kosice) slablar alıyor.
Metinvest Grubu CEO'su Yuriy Ryzhenkov, Rus slablarını hala satın alan çelik üreticilerinin onları kullanmayı reddederse tesislerini kapatmak zorunda kalacakları gerekçesinin tamamen doğru olmadığını açıkladı.
Ryzhenkov'un Açıklaması
«İtalya'da bir bobin (bitmiş ürün) üreticisiyiz, tesislerimizde bobinler üretmek için yaklaşık bir milyon ton yarı mamul ürün satın alıyoruz, ancak tek bir ton bile Rusya'dan gelmiyor. Slabları hem İtalya'dan, Taranto'daki Adi'den, hem de diğer Avrupa üreticileri olan ThyssenKrupp, Galati veya Amerikan U.S. Steel'dan Kosice'den satın alıyoruz. Ve yabancı pazarda, Çin ve Brezilya'da da alıyoruz. Ve hala karlıdır,» dedi.
Rusya'ya Karşı Duruş ve Çelik Alımı Çekişmesi
Ryzhenkov, Rusya'nın saldırganlığına karşı çıkan İtalya'nın Rusya'dan çelik satın almasının saçma olduğuna inanıyor.
«Rusya'dan daha düşük fiyatlarda yarı mamul ürünler satın almak, benzer ürünler üreten Piombino ve Taranto'daki tesislerle rekabet etmek anlamına gelir. Metinvest, slabları Taranto'dan satın alır. İtalyan hükümetinin bu alanı karlı hale getirebilmek için her şeyi yaptığını biliyoruz. Dolayısıyla, diğer İtalyan çelik üreticilerinin neden Rusya'dan slab satın alması gerektiği belirsizdir,» diye açıkladı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.