BORÇELİK RESPONSIBLE STEELE ÜYE OLDU
Borusan Grup şirketlerinden, Türkiyenin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, çelik sektörü için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Responsible Steel organizasyonuna kabul edildi.
Borusan Grup şirketlerinden, Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, “çelik sektörü için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek” vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Responsible Steel organizasyonuna kabul edildi. Borçelik, böylelikle Türkiye’de Responsible Steel’e kabul edilen ilk yassı çelik üreticilerinden biri oldu.
Sürdürülebilirlik hedeflerine uygun, yüksek katma değerli malzemeleri üreterek global arenada vazgeçilmez bir oyuncu olmayı amaçlayan Borçelik, çevreye ve sosyal sorumluluğa duyarlı çelik üretimi üzerine kurulan ve bu konuda çelik sektörüne özel standardizasyonu hedefleyen dünyanın ilk organizasyonu Responsible Steel’e üye olarak kabul edildi.
Dünyanın önde gelen çelik üreticileri ve çelik derneklerinin üye olduğu organizasyon kapsamında Borçelik, sosyo-ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik konularını kapsayan ve bağımsız denetim kuruluşu tarafından denetlenen Responsible Steel standartlarını oluşturmayı ve bunlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeyi taahhüt ediyor. Şirket, 2022 yılında üretimini bu standartlara göre gözden geçirerek sürdürülebilirlik konusunda prestijli Responsible Steel sertifikasını almayı hedefliyor.
Borçelik, sürdürülebilirliğin liderleri arasında
Çelik sektöründe karbondioksit salınımını azaltmanın öncelikli konu başlıklarından biri olduğunu belirten Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, sektörün özellikle son yıllarda sürdürülebilirliği öncelikli hale getirdiğini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:
“Sürdürülebilirlik artık herkesin gündeminde olması gereken bir inisiyatif. Bu konuyu sadece iklim odaklı değil çok daha kapsayıcı bir şekilde ele almak önemli. Bu gerçek karşısında tüm sektörlerin ve ülkelerin kolektif bir şekilde hareket etmeleri, tüm paydaşların bu durumu çok ciddiye alarak yaşanabilir bir gelecek için harekete geçmeleri gerekiyor. AB’nin bu bağlamda aldığı ve gelişmiş diğer ülkelerin de takip edeceği ekonomik etkisi olan önlemler ciddiye alınmalı. Responsible Steel, çelik sektörü özelinde üreticileri ve dernekleri bir araya getiren, sektörümüzü daha sürdürülebilir kılma amacı ile hayata geçirilen dünyadaki ilk kuruluş. Çelik üretimi kaynaklı yönetişim ve sosyo ekonomik konuları kapsayan ve oluşturduğu 12 prensipten oluşan standartları ile sektörümüzün kendi konusundaki en saygın organizasyonu. Borçelik olarak Responsible Steel üyeliğimizin kabul edilmesi ile bu prensiplere uymayı taahhüt ediyoruz. Sektörümüzde sürdürülebilirliği inşa eden lider kurumlar arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Borusan, sürdürülebilirliği kapsayıcı bir şekilde ele alıyor
Borusan Holding ve Grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Odak alanları kapsamında 2030 yılında karbon nötr olmayı hedefleyen Borusan Holding bunun yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinden toplumsal faydaya, iklim krizinden biyoçeşitlilik kaybına, yetkinlik kazanımından eşit çalışma şartlarına, iş sağlığı ve güvenliğinden inovasyona kadar birçok konuyu sürdürülebilirlik perspektifinden ele alırken sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak görüyor ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.