Bursa Endüstri Zirvesi 25 Ülkeden 36.427 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan, Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı 12. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı, Belex 2013 Bursa 11. Uluslararası Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Aydınlatma ve İletişim Fuarı, Bursa 4. Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı 2013, Bursa Sac İşleme Teknolojileri 2013 5. Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı, İcat 2013 Yeni Fikirler Yeni Buluşlar Fuarı ve Borutek 2013 Boru ve Boru İşleme Teknolojileri Fuarı eş zamanlı olarak, 5 - 8 Aralık 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi.
Ersözlü; "Bursa Endüstri Zirvesi’nde Eş zamanlı Hazırlanan ve Yurtiçi ve Yurtdışından 25 ülkeden 36.427 Kişi Tarafından Ziyaret Edilen Fuarlar, Üretime Güç Kattı"
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; "Eş zamanlı olarak 5 ayrı salonda, 20 ülkeden 357 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 30.000 m2 alanda hazırlanan Fuarlar, yurtiçi ve yurtdışından 25 ülkeden gelen 36.427 kişi tarafından ziyaret edilerek sektörün gücünü gözler önüne serdi. Almanya ve İtalya’dan ilk kez katılımcı firmaları, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Çin ülkesinden milli katılımı ile dikkat çeken Bursa Endüstri Zirvesi, üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri ilgililere topluca göstererek her türlü üretime ivme kazandırdı.” dedi.
Ersözlü; "Makine Yapan Makinelerin Fuarları Yurtiçi ve Yurtdışından 25 Ülkeden Gelen Profesyonelleri Ağırladı, Firmalar 500’e Yakın Makine Sattı"
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; "İmalat sanayinde kullanılan makine yapan makinelerin sergilendiği Fuarlar, Almanya, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İtalya, Japonya, Katar, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Peru, Rusya, Tanzanya, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan gelen alım heyetlerini, yurtiçinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adana, Adapazarı, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa ve Samsun başta olmak üzere birçok ilden gelen iş adamlarını endüstri zirvesinde ağırlandı. Fuar süresince kurulan iş bağlantıları neticesinde 500’e yakın makinenin satışı gerçekleştirildi.” dedi.
Fuaye alanında hazırlanan İCAT 2013, Yeni Fikirler, Yeni Buluşlar Fuarı’nda; patent bilincini uyandırmak, bu konuda farkındalık yaratmak ve “Patent, Faydalı Model, Marka ve Endüstriyel Tasarım” alanlarında tescili olan firmaların ürünlerini fuarda sergilemeleri amacı ile gerçekleşti. Fuarın ilk günü Uluslararası Patent Birliği (UPB) tarafından “Enerji ve Ekoloji”, “Patentlerde Karşılaşılan Uluslararası Sıkıntılar”, Tekstil Alanındaki Patentler” konularının ele alınan panel programı gerçekleşti.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından 6 ve 7 Aralık tarihlerinde organize edilen “Makine İmalat Teknolojileri Kongresi”nde Türkiye’de makine imalat sektöründe çalışan üye, uzman ve yöneticiler ile kamu ve özel sektör temsilciler ve bilim insanları bir araya geldi ve sektörün sorunları ele alındı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.