CNC makinelerinde daha hızlı ve sorunsuz çalışma, yüksek üretkenlik ve kârlılık
Mitsubishi Electric, kullanımı akıllı telefon kadar kolay olan yeni M8V serisi ile çevrim süresinde yüzde 11 azalma, hatalarda yüzde 15 düşüş sağlıyor
Mitsubishi Electric, kullanımı akıllı telefon kadar kolay olan yeni M8V serisi ile çevrim süresinde yüzde 11 azalma, hatalarda yüzde 15 düşüş sağlıyor
Dünyanın en büyük CNC teknolojisi üreticilerinden biri olan Mitsubishi Electric, esnekliği işlevsellikle buluşturduğu yeni M8V serisi ile CNC alanında ezberleri bozuyor.Bu yeni serinin olanakları daha hızlı ve sorunsuz çalışmaimkânı, daha yüksek üretkenlik ve karlılık sağlıyor. Tamamen kolaylık esasına dayanan seri, dört noktalı çoklu dokunmatik el hareketlerini destekleyen interaktif panel arayüzü ile adeta akıllı telefon kullanımına benzer bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Köklü inovasyon geçmişi ışığında seri imalatın önünü açan CNC teknolojileri geliştiren Mitsubishi Electric, CNC işleme merkezleri ve torna makineleri için üreticilere sunduğukatma değeri her geçen gün artırıyor. Son olarak pratik kullanımıyla dikkat çeken yeni M8V serisini üreticilerle buluşturan şirket, yüksek verimlilik ve hassasiyet ile üretim süreçlerini hatasız ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Alanında ilk ve tek yerleşik Wi-Fi'ye sahip olan, sezgisel ve kullanımı kolay arayüzüyle üstün performans sunan serinin özelliklerinden bahsedenMitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Müdürü Hakan Aydın, bir önceki seriye göre çok daha etkili olan yeni denetleyiciler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Maksimum erişilebilirlik ile üretimde esnek ve hızlı dönem
Veri odaklı akıllı imalat için gelişmiş Endüstriyel Nesnelerin İnternetinin (IIoT) hayata geçirilmesinde kilit rol oynayan yeni M8V hakkında konuşan Hakan Aydın;“Bu seri, üreticilerin dijital dönüşüm stratejilerini desteklemek için geliştirildi. Sanayinin farklı faaliyet alanlarındaki profesyonellerin işini kolaylaştıran yeni seri, özgün tasarımı ile kullanıcılara kusursuz bir esneklik sağlıyor. Kullanıcılar CNC tezgâh takımlarını, tablet gibi bağlı cihazlar yardımıyla herhangi bir yerde ve zamanda güvenli bir şekilde kullanarak takip edebiliyor. Serinin sezgisel tasarımı ise kilit imalat parametrelerinin kolaylıkla takip edilerek kontrol edilebilmesine yardımcı oluyor. Kurulum sırasında kullanıcıları yönlendiren Job Lathe sihirbazı, kolay ve hızlı bir programlama olanağı sağlıyor. Bu özelliği ile G-kod uzmanlığına sahip olmayan personelin bile kolaylıkla etkileşim kurabileceği bir denetleyici olarak öne çıkıyor” dedi.
İmalat süresini azaltıyor, yüksek düzeyde hassasiyet sağlıyor
Yeni serinin bir önceki jenerasyona göre çok daha efektif ve verimli olduğuna dikkat çeken Hakan Aydın; “Yeni seride bir araya getirilen CPU, yenilikçi OMR-CC kontrol teknolojisi ve otomatik kesme yükü kontrolü, imalat süresini azaltırken yüksek düzeyde hassasiyet sağlıyor.Yüksek kalitede üretimi destekleyen bu fonksiyonlar,çevrim süresini önceki modellere göre en az yüzde 11, takım yolu hatalarını iseyüzde 15'e kadar azaltıyor. M8V serisi, talaşlı işleme merkezlerinde yüksek sayıda akslar ile dakikada 540 kilo-blok kod gibi iki katına çıkan ince işleme kapasitesi sayesinde metal işleme uygulamalarına da önemli avantajlar sunuyor. Hız ve performansı bir araya getiren bu denetleyici seri, üreticilerin verimliliklerini artırırken akıllı imalat uygulamalarını hayata geçirmelerinede yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.
Mitsubishi Electric Corporation Hakkında
Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideridir. Mitsubishi Electric, “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştirmektedir. Şirket 31 Mart 2022’de sona eren mali yılda 4.476,7 milyar yen* (36,7 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirmiştir.
* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2022’de ilan ettiği 1 USD=122 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.
Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında
“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Hakkında
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor. Kontrolörler, sürücü ürünleri, güç dağıtım ve kontrol ürünleri, elektrik deşarj makineleri, lazer işleme makineleri, bilgisayarlı sayısal kontrolörler ve endüstriyel robotlar dâhil olmak üzere çok çeşitli otomasyon ve işleme teknolojileri geliştiren Mitsubishi Electric, fabrika sistemlerine kalite ve verimlilik sunuyor. Şirket, dünya çapındaki kapsamlı servis ağıyla müşterilerine doğrudan iletişim ve kapsamlı destek sağlıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.