Çolakoğlu Metalurji, Kocaeli Üniversitesi ile Eğitim ve Araştırma İş Birliği Protokolü İmzaladı
Türkiye’nin önde gelen çelik üreticisi Çolakoğlu Metalurji, Kocaeli Üniversitesi ile eğitim, araştırma ve yüksek lisans alanlarında önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol ile üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı elde etmesinin yanı sıra Çolakoğlu Metalurji çalışanlarının da Kocaeli Üniversitesi'nin lisansüstü programlarından yararlanması ve bilimsel konularda iş birliği yapılması amaçlanıyor.
Türkiye’nin önde gelen çelik üreticisi Çolakoğlu Metalurji, Kocaeli Üniversitesi ile eğitim, araştırma ve yüksek lisans alanlarında önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol ile üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı elde etmesinin yanı sıra Çolakoğlu Metalurji çalışanlarının da Kocaeli Üniversitesi'nin lisansüstü programlarından yararlanması ve bilimsel konularda iş birliği yapılması amaçlanıyor.
Çolakoğlu Metalurji ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki bu iş birliği çerçevesinde, bilimsel ve teknolojik araştırmalar, ortak proje ve tez çalışmaları, AR-GE projeleri, çalışanlar için yüksek lisans programları ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencileri ise staj ve okul bitirme projelerinde Çolakoğlu Metalurji ile çalışma imkânı elde edecekler. Bu iş birliğiyle, karşılıklı olarak öğrenme ve gelişim ortamı oluşturulması amaçlanıyor.
Gerçekleşen imza töreninde üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğini kurumsal hale getirerek Türkiye’de örnek bir model oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk şunları söyledi: “Bu protokol, hem üniversitemizin bilgi birikimini sanayiye aktarmamıza hem de öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikte uygulayarak gelişimlerine katkı sağlamamıza olanak tanıyacak. Aynı zamanda, Çolakoğlu Metalurji ile bilimsel çalışmalar yaparak ülkemize katkı sağlayacak projeler üretmeyi hedefliyoruz."
Cantürk, üniversite-sanayi iş birliğinin teknolojik sıçrama yaratabilmesi için tarafların birbirini tanıması ve iş birliğini kurumsallaştırması gerektiğini vurguladı. Cantürk, üniversitede üretilen bilimin sanayiye hızlıca entegre edilmediğini, sanayinin ise teknolojik ihtiyaçlarını genellikle yurt dışından karşıladığını belirtti. KOÜ’nün 63.500 öğrencisi ve 2.500 akademik kadrosu ile Türkiye’deki en genç aday araştırma üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Cantürk, bu iş birliklerinin sonuçlarının 3,6 ve 12. aydaki gelişmelerini takip edeceğini dile getirdi.
“Kocaeli Üniversitesiyle kurduğumuz bu güçlü bağ ile Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artıracağız”
İmzalanan protokolün, iki kurum arasında bir bağ kurmasının yanı sıra aynı zamanda ülkedeki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine de katkı sağlayacağını ifade eden Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler, protokolün imzalanmasıyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kocaeli Üniversitesi'nin güçlü akademik kadrosu ve araştırma potansiyeli, sanayi ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte gençlerin yetişmesine zemin hazırlamaktadır. Bizler ise gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri için gerekli olan pratik deneyimi sunmak, onların kariyer yolculuklarında yanlarında olmak istiyoruz. Bu iş birliği sayesinde, öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bularak sanayinin dinamiklerini daha yakından tanıma şansına sahip olacaklardır. Çolakoğlu Metalurji olarak, son dönemde Ar-Ge'ye verdiğimiz önemi uluslararası platformlarda sunduğumuz makaleler ve gerçekleştirdiğimiz patent başvuruları ile ortaya koyuyoruz. Çalışanlarımızın, güncel gelişmeleri en hızlı şekilde takip etmesi için gereken adımları atıyor, mevcut eğitim düzeyini daha da yukarı çekmek için sürekli çalışıyoruz. Bu iş birliği ile aynı zamanda, çalışanlarımızın bilgi ve yeteneklerini geliştirerek şirketimizin inovasyon ve rekabet gücünü artırmayı da hedefliyoruz. Çalışanlarımızın mesleki ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla bu tür iş birliklerini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu iş birliği hem çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlayacak hem de sanayi-üniversite iş birliği açısından önemli bir adım olacak. Kocaeli Üniversitesi ile kurduğumuz bu güçlü bağın, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artıracağına ve eğitim ile sanayi arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz."
Sanayi-üniversite iş birliğinin başarılı bir örneği olarak öne çıkan bu protokol, Çolakoğlu Metalurji'nin inovasyon ve AR-GE çalışmalarına önemli katkılar sunarken, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine de değerli pratik deneyimler kazandırmayı hedefliyor. Çolakoğlu Metalurji, üniversiteye deney yapma imkânı sağlayacak altyapı çalışmalarını destekleyerek, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı bulmalarına imkân tanıyacak. Protokol kapsamında düzenlenecek seminerler, atölye çalışmaları ve konferanslar hem öğrencilerin hem de çalışanların profesyonel gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.