Emin Çelik, 3 milyon 700 bin TLlik yatırım gerçekleştirdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde çelik konstrüksiyon üretimi yapan Emin Çelik, son iki yıl içinde büyümeye giderek 3 milyon 700 bin TLlik yatırım gerçekleştirdi
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde çelik konstrüksiyon üretimi yapan Emin Çelik, son iki yıl içinde büyümeye giderek 3 milyon 700 bin TLlik yatırım gerçekleştirdi
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çelik konstrüksiyon üretimi yapan Emin Çelik, son iki yıl içinde büyümeye giderek 3 milyon 700 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi.
Firma, yatırımlara ara vermeden devam etmeyi planlıyor. Firmalarını yeni yatırımları ile yüzde 30 büyüme kat ettiğini söyleyen Emin Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Emin Sarptaş, yeni teknolojileri takip ederek, operasyon altyapısını geliştirecek ve müşteri taleplerine cevap verebilecek konuma gelmek için yeni yatırımlar yaptıklarının altını çizdi. Bu çerçevede 5 bin metrekare büyüklüğünde ek bina inşa ettiklerine değinen Sarptaş, “Tünel kumlama ve otomatik boyama hattı, CNC kiriş işleme hattı, iki adet CNC alevli kesme tezgahı, CNC boru kurtağzı işleme tezgahı aldık. Bunlara ilaveten CNC plaka delme makinesi, NC kombine makas ve iş makinesi parkına yeni bir teleskopik forklift ve mobil vinç katarak, yaklaşık 3 milyon 700 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.
Çelik konstrüksiyon üretiminde 43 yıllık geçmişlerinin olduğunu belirten Emin Sarptaş, 300 metrekarelik bir atölyede, demir doğrama ve başka muhtelif soğuk demir imalatı yaparak faaliyete başladıklarını hatırlattı. Ağırlıklı olarak, geniş açıklıklı endüstriyel kapalı alan imalatları üzerine yoğunlaştırdıklarını aktaran Sarptaş, bugüne değin yaklaşık 2 milyon metrekare alan kapattıklarını açıkladı. Bu konuda birçok yatırımcının güvenilir bir partneri olduklarına işaret eden Sarptaş, “Firmamızın 1990 yılında çelik yükleniciliğini yaptığı 55 metre yüksekliğindeki çelik proses binalarından oluşan şeker fabrikası projesi firmamız açısından önemli bir kilometre taşı oldu. Şu anda 20 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. TSEN1090’a uygun imalat ve montaj yapabilecek teknolojik yeterlilikteyiz. Yatırımcı sanayicilere, komple çözümler sunabilmek adına tavan ile portal vinçlerin imalat ve servisi için de hizmet vererek, bu konuda dünyanın sayılı üreticilerinden olan BVS lisansı altında çalışıyoruz” dedi.
“Türkiye’nin beton ve çimento üzerine kurulu yapı kültürü değişecek”
Sektör sorunlarına değinerek, denetim sorunları hakkında yorum yapan Emin Sarptaş, “Sektörümüz içinde kabul görmüş, oturmuş standartlar olmaması sektör sorunlarımızdan biri. Bunun yanı sıra her sektörün sorunu olan merdivenaltı imalatlarla, fabrikasyon ve kalite kontrollü çalışan firmalar arasında haksız rekabet oluşuyor. Bu sorunların aşılması için meslek örgütümüz potansiyel müşterileri ve müteahhitleri bilinçlendirmek adına faaliyetler yürütmelidir” şeklinde konuştu.
Sektörde bilinçli kullanım açısından mimar ve mühendislerimize büyük görev düştüğüne değinen Emin Sarptaş, yürüttükleri projelerde kalite, ölçü, mekanik ve kimyasal özelliklerin yeterliliğinin önemine dikkat çekti. Bu noktada yetersiz yüklenicilere müşavirlik verilmemesi ve takipçi olunması gerektiğini vurgulayan Sarptaş, sürekli gelişme gösteren sektörün geleceğinden umutlu olduklarını kaydetti. Sarptaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişmişliğin sembolü sayılan yapısal çeliğin artık yapı malzemesi olarak daha çok yayılacağı kanaatindeyiz. Yeni yetişen inşaat mühendisleri yapı malzemesi olarak çeliği daha çok tanıyor. Genç mimar ve mühendislerimiz Türkiye’nin beton ve çimento üzerine kurulu yapı kültürünü değiştirecek. Doğayla daha uyumlu, depreme karşı performansı daha olumlu olan çelik konstrüksiyon yapıları endüstri dışı binalar içinde tercih edecek ve kullanacaklardır. Zaten gelişmiş dünyada da eğilim bu yöndedir.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.