Emniyet Otomasyonu lideri PILZin Eski Yönetim Kurulu Başkanı Renate PILZ, Federal Almanya Cumhuriyeti Başarı Nişanı ile onurlandırıldı.
Olağanüstü girişimciliği ve sosyal bağlılığı nedeniyle Renate PILZ, 23.01.2020 tarihinde Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından, kamu yararına hizmetler için verilen ve Almanyanın en yüksek dereceli nişanı olan Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanına layık görüldü.
Olağanüstü girişimciliği ve sosyal bağlılığı nedeniyle Renate PILZ, 23.01.2020 tarihinde Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından, kamu yararına hizmetler için verilen ve Almanya’nın en yüksek dereceli nişanı olan Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’na layık görüldü.
Renate PILZ'e nişanı, Baden-Württemberg Ekonomi Sekreteri Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut tarafından taktim edildi. Ostfildern'de gerçekleşen törende Renate PILZ’e ailesi, yakın çevresi ve PILZ başkan yardımcılarının yanı sıra ziyaretçi merkezindeki bazı genel müdürler eşlik etti.
Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut nişanı taktim ederken yaptığı konuşmasında Renate PILZ’in değer yönelimi ve sorumluluk duygusunun şirketin ötesinde etkisi olduğunu vurgulayarak “Şu an yaşadığımız büyük değişim sürecinde hem ticari hem de sosyal anlamda Renate PILZ gibi rol modellerine ihtiyacımız var. Renate PILZ bilinmeyenden korkmuyordu. Cesaretin, risk alma isteğinin, çok çalışmanın ve azmin nasıl başarıya yol açacağını gösterdi. O ve şirketi için çalışanlarının iyiliği stratejik yaklaşımlar kadar önemlidir” yorumlarında bulundu.
PILZ HAKKINDA
Dünyada “emniyet otomasyonunun mucidi” olan 1948 yılında kurulan ve merkezi Almanya Ostfildern’de bulunan Pilz, dünya genelinde 42 şube, 27 satış ortağı ile tüm kıtalarda hizmet vermektedir. Pilz’in amacı her biri "Emniyet Elçisi" olan 2200’den fazla çalışanı ile insanların, makinelerin ve çevrenin emniyetini sağlayarak makineleri ve tesisleri otomatik hale getirmektir.
18 yıldır Türkiye’de faaliyetini sürdüren Pilz İstanbul’da bulunan merkezi ile Türkiye’nin tüm bölgelerine sensör teknolojisinden kontrol ve aktüatör teknolojisine kadar temel emniyete dayalı komple otomasyon çözümleri sunuyor. Türk endüstrisinin standardı haline gelen Pilz çözümleri; paketleme ve otomotiv sektörü, robot uygulamaları ve rüzgar enerjisi ve demir yolu teknolojisi gibi mekanik mühendisliğin her alanında kullanılabilir.
1948’den bugüne
1948 yılında Almanya-Esslingen'de Herman Pilz tarafından bir cam üfleme atölyesi ile başlayan Pilz ilk olarak tıbbi teknolojiler için cam gereçlerle endüstriyel uygulamalar için cıvalı rölelerin üretimine odaklanarak endüstriyel rölelerin daha da geliştirilmesi için bir başlangıç noktası oldu.
1960’lı yıllara gelindiğinde ürün geliştirme röleler, kontrol sistemleri ve zamanlayıcılar üzerine odaklanarak kısa sürede pazar lideri oldu. 1960'ların sonunda Pilz; Avusturya, Fransa ve İsviçre iştirakleri ile uluslararası bir şirket haline geldi.
Pilz büyümeye devam ederken, elektronik bileşenlerin standartlaştırılmasıyla ilgili kriterleri yeniden tanımladı. Elektronik kontrol ve izleme cihazlarının yanı sıra yeni bir ürün alanı olan programlanabilir mantık kontrol sisteminin de üretimine başladı. Büyük sanayilerle birlikte Pilz, standart olarak kabul edilen 35 mm seri montaj boyutuyla bir standart geliştirdi. Böylece Pilz, DIN elektronik rölelerini piyasaya sürmeyi başaran ilk endüstriyel elektronik ekipman üreticisi oldu.
1987 yılında Pilz, endüstri için öncü bir ürün olan ve günümüzde de dünya çapında kullanılan "Pilz E-STOP rölesi PNOZ’u geliştirdi. Geliştirildiği günden beri PNOZ makine mühendisliğinde emniyetle ilgili röleler için bir standart haline geldi. Pilz bu tür bir ürün serisini dünya pazarına sağlayan ilk şirket olarak birkaç yıl içinde Avrupa'da pazar lideri haline geldi.
Emniyet teknolojisinden otomasyona
Pilz, genişleyen ürün gamıyla birçok ilke imza atmayı başardı. 3D alan izleme için ilk emniyet kamera sistemi olan SafetyEYE ve tüm otomasyon teknolojisine yönelik bir sistem olan PSS 4000 ile sektörde yeni bir çığır açıldı.
Son on yılda dijitalleşmeye odaklanan Pilz geleceğin fabrikalarında, insan ve makine arasındaki yakın işbirliği için emniyet gereklilikleri artarken; “emniyet elçisi” rolüyle, robot emniyeti ile ilgili hizmetler ve eğitimlerle ayrıca kendi servis robotik modülleriyle iş ortaklarına destek sağlıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.