Endüstriyel iletişimde şirketlerin kılavuzu
Açık ağ destekleme kuruluşu CLPA, üyeleri için fizibiliteden ürün geliştirmeye kadar 360 derece entegre hizmet sunuyor
Açık ağ destekleme kuruluşu CLPA, üyeleri için fizibiliteden ürün geliştirmeye kadar 360 derece entegre hizmet sunuyor
Endüstriyel iletişim ve kontrol ağı CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association), sunduğu geniş kapsamlı hizmetler ve entegre destek anlayışı ile üyesi olan şirketlere endüstriyel otomasyon alanında öncü çözümler sunuyor. Üyelerinin gelişimini ve rekabet gücünü artırmak için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, CC-Link entegrasyon protokolü sayesinde şirketlerin ürün geliştirme süreçlerine de büyük katkı sunduklarını ifade etti.
Merkezi Japonya’da bulunan CLPA (CC-Link Partner Association), dünya çapındaki üyelerinin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir büyümelerini sağlamak için çeşitli destek programları ve projeler geliştiriyor. Üye şirketlere sunduğu teknik eğitimler, Ar-Ge destekleri ve pazarlama fırsatlarıyla dikkat çeken kuruluş, ayrıca CC-Link entegrasyon protokolü ile endüstriyel otomasyon ve kontrol sistemlerinde avantaj sağlayarak üye şirketlerin ürün geliştirmesinde belirleyici bir rol üstleniyor.
Sektörel gelişmelerin takibi konusunda en büyük destekçi
CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, üye şirketlere sektördeki yenilikler ve gelişmeler hakkında sürekli bilgi vermek için hem geleneksel hem de dijital çözümler sunduklarını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu; “CLPA olarak fuar katılımları ve seminerler organize ederek, CC-Link teknolojisinin kullanımını teşvik edip yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca güncel teknik verileri internet üzerinden ücretsiz olarak erişime sunuyoruz. Bu sayede üyelerimizin en son bilgilere kolayca ulaşabilmesini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca dünya çapında yayınladığımız faaliyet raporları ile endüstriyel otomasyon trendlerini ve kendi faaliyetlerimizi de kamuoyuna aktarıyoruz.”
Ürün geliştirme ve pazarlama desteği ile dünya pazarına açılan kapı
CC-Link'in kolay entegrasyon protokolü sayesinde ürünlerin hızlı geliştirilmesinin mümkün hale getirdiğini belirten Şenol; “Bu süreci daha da kolaylaştırmak için ücretsiz geliştirme numuneleri ve kapsamlı teknik destek imkânı sağlayarak üyelerimize uçtan uca rehberlik hizmeti sunuyoruz. Üyelerimiz, uzman kadromuz ve entegre hizmet yaklaşımımız sayesinde dünya genelindeki üretim tesislerinden faydalanarak süreçlerini etkin bir şekilde yönetebiliyor. Artan üye sayımızla birlikte CC-Link uyumlu ürünlerin sayısı 2 bin 700'ü aşarken, sevk edilen cihaz sayısı ise 40 milyonu aştı. Yeni endüstri çağında üretim süreçlerini desteklemek için pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine de büyük önem veriyoruz. Üye fizibilite çalışmalarından ürün geliştirmeye kadar her aşamada üye şirketlerin yanında yer alıyoruz. Ortak şirketler, Elektronik Ortak Ürün Kataloğu ve diğer CC-Link Partner Association etkinliklerinde ürünlerini ücretsiz olarak tanıtma fırsatı da elde ediyor” dedi.
Yüksek performans, üretkenlik ve verimlilik
CLPA tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN teknolojisinin aynı ağ içinde birden fazla iletişim döngüsünü destekleyerek yüksek performanslı cihazlarda yüksek performans sağladığını söyleyen Şenol; “Bu protokol, çeşitli ekipman türleri için esnek uygulama imkânı sunarak akıllı yapıların inşası için gerekli süreyi kısaltmayı hedefliyor. IT sistemlerine üretim yeri ve zaman bilgisini hızlı ve güvenli bir şekilde aktaran bu yeni nesil teknoloji, yapay zekâ destekli veri analizi ile tahmine dayalı bakım ve süreç iyileştirmesi yapılmasını sağlıyor. Şirketler, derinlemesine analizler sayesinde üretim operasyonları için daha faydalı bilgilere ulaşırken performans, üretkenlik ve son ürün kalitesini artırabiliyor. Kısacası CC-Link entegrasyon protokolü ile üretilen çözümler, endüstriyel otomasyon ve kontrol sistemlerinde hız, güvenilirlik ve kolay entegrasyon avantajları sunarak üye şirketlere önemli bir rekabet avantajı kazandırmayı amaçlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.