Endüstriyel Otomasyon Teknolojisinin Orta Asya ve Ortadoğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesine Japon İlgisi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisinin Orta Asya ve Ortadoğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Japon misafirleri ağırladı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi, “Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi’nin Orta Asya ve Ortadoğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Japon misafirleri ağırladı.
Endüstriyel Otomasyon Teknoloji- si’nin Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Dr. TakujiroIto (Japonya Kalkınma Ajansı Uzman Ekibi Baş Danışmanı), AyakoNakazato, (Japonya Kalkınma Ajansı Araç-Gereç Geliştirme Uzmanı),Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen Eğitim Merkezi Eğitmenleri; Bülent Vardal, Osman Egemen Döğer ve İsmail Aktaş’tan oluşan proje heyeti Simav Teknoloji Fakültesini ziyaret etti.
Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen Eğitim Merkezi Eğitmeni İsmail Aktaş ve Dr. Takujiro ITO, MEB- TİKA- JICA işbirliği projesiyle “Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi’nin Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması” projesini anlatan kısa bir sunum yaptı. Sunumun ardından birlikte neler yapılabileceği hakkında fikir alış verişi yapıldı. Dr. Takujiro ITOProjeninsüresinin 2015 yılı Mayıs ayında sona ereceğini bu nedenle üniversitelerle bu projeyi devam ettirmek istediklerini belirtti. Heyet yaptığı açıklamada; 2012’de başlayan yeni projeyle Milli Eğitim Bakanlığı JICA ve TIKA ortaklığı ile endüstriyel otomasyon teknolojilerini Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerine yaygınlaştırma projesi başlattığını, bu kapsamda 9 ülkeden eğitim görevlisi ve mühendislerin bir aylık süreler ile eğitime çağrıldığını ifade etti. Heyet, proje amacının ilgili ülkelerde yerel sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının eğitimine katkıda bulunmak olduğunu ve endüstriyel otomasyon veya benzeri bölümlerin kurulmasına yardımcı olacağını ayrıca proje kapsamında 3 Japon uzman ve 5 Türk eşuzman, yapılan eğitimlerin planlanması uygulanması, değerlendirilmesi ve izleme çalışmalarını yapmakta olduğunu belirtti. Eğitim merkezinin diğer görevleri sanayiye ve hizmet içi eğitimler yoluyla teknik öğretmenlere endüstriyel otomasyon teknolojileri konusunda eğitimler verdiği belirtildi.
Doç. Dr. Ahmet Altıntaş Simav Teknoloji Fakültesi hakkında, Doç. Dr. Rüştü Güntürkün ise Simav MYO hakkında bilgi verdi. Altıntaş ziyaretin ardından yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Heyet daha sonra Arş. Gör. Fulya Ulcay ve Arş. Gör. Alper Savaşçı’nın refakatinde fakülteye ait laboratuarları gezdiler.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.