Güralp Vinç: Geleceğe umutla bakıyoruz
Üretim ve ticaretin vazgeçilmez bir parçası olan vinç sistemleri, geniş sektör kullanımı ve ihracatla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
Üretim ve ticaretin vazgeçilmez bir parçası olan vinç sistemleri, geniş sektör kullanımı ve ihracatla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
Üretim ve ticaretin vazgeçilmez bir parçası olan vinç sistemleri, geniş sektör kullanımı ve ihracatla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Fakat ülkemizde maalesef ki gelişmeye çalışan firmaların büyümesi yerine yeni açılan firmalar, gelişim ve standartlardan uzak bir yapı ile pazardan pay alarak sanal bir büyüme yaratıyor. Daralan Avrupa pazarı, ülkemizde ve sektörümüzdeki bu gelişmeler, her geçen gün ithalatın önünü açıyor. Bu şekilde sadece satın alma aşamasında değil, ürünün kullanılırken ihtiyaç duyacağı servis hizmetleri ve yedek parçalar da yüksek bedellerle ülke ekonomisine zarar veriyor. Sürekli gelişim içerisinde olan firmamız 2014 yılında yurt içi ve yurt dışında önemli projelerde görev alarak geleceğe umutla bakabileceğini gösterdi. Ülkemizde 5 ilde satış, servis ve montaj ekipleriyle verdiği hizmetler, 42 ülkeye göndermeyi başardığı ürünleri, 285 kişilik istihdam ile yüksek ürün ve üretim standartları ve özel çözümleri ile ülkemiz vinç üreticileri içerisinde farklı bir yerde olma başarısı ile daha fazla şevkle çalışma azmimiz artıyor. 2015 ve daha sonraki yıllar için beklentilerimiz yüksek. Öncelikle ülke olarak üretimin önemini yaratacağı istihdam ve katma değerin bilincini çok iyi öngörmeliyiz.
Ülkemiz konum itibariyle artı ve eksileri bol olan içeride ve dışarıda yaşanan birçok sıkıntıya rağmen yol veya yollar bulmaya çalışan müteşebbis yapımıza bilimsel ve radikal kararlarla destek verilmeli. En büyük problemimiz denetimsizlik. Yarın takılacak ürün değiştirilmek zorunda. Bu ürünün ülke ekonomisine faydası yok.
“2023 hedeflerini yakalamak zor”
Sanal büyüme ile de 2023 hedeflerini yakalamak çok zor. Önemli olan kalıcı, sürdürülebilir kalite ve marka bilinirliği, servis ve hizmet yapılanması ile istikrarı sağlama hedefleri olmalıdır.
Akademik eğitimini almış gençlere tecrübe ve bilgi aktarımları sağlanmalı. Endüstri meslek liselerinde üretimin önemi pekiştirilerek gençlerin okullara olan ilgisi artırılmalı ve desteklenmelidir.
Ülkemizde, üretime katkı sağlayan bunu destekleyen tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder, 2015 yılında ülkemizde ve dünyamızda geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak gelişmelerin olmasını dilerim.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.