Hannover Messe'ye Elektra Elektronik imzası
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek Hannover MesseFuarı’na katılmaya hazırlanıyor.
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek Hannover MesseFuarı’na katılmaya hazırlanıyor.
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek Hannover MesseFuarı’na katılmaya hazırlanıyor. Bu yıl 17-21 Nisan tarihleri arasındagerçekleşecek uluslararası sanayi fuarında 19. kez yer alacak olan Elektra Elektronik;Static Var Generator (SVG) ve Aktif Harmonik Filtre ürünlerini sergileyecek.Dünyanın pek çok ülkesinden farklı sektörlerin temsilcilerinin yer alacağı bu fuarı birçok firmanın buluşma noktası olarak gören Elektra Elektronik, bu vesile ile yeni ihracat pazarlarının kapısını aralıyor.
Bundan 43yıl önce transformatör üretmek amacıyla kurulan ve bugün 6 kıtada 60’ı aşkın ülkeye trafo ve enerji kalitesine yönelik ürünleriyle ihracat gerçekleştiren Elektra Elektronik, uluslararası sanayi ve endüstri fuarları arasında en prestijli organizasyonlardan biri olan Hannover MesseFuarı’na katılmaya hazırlanıyor.17-21 Nisan tarihlerinde fuar ziyaretçileriylebuluşacak olan Elektra Elektronik, 30 metrekarelik standı ile Hall 12, Stand E84’te yer alacak. Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH isimli şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunan Elektra Elektronik, ihracat faaliyetleri kapsamında fuara katılım sağlayan ve temasta olunan firmalarla yeni iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyor.
Avrupa’ya hızlı tedarik gücü ve fiyat avantajı
Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, “Hannover Messe Fuarı dünyanın en önemli endüstri fuarlarından biri. Dünyanın pek çok ülkesinden farklı sektörlerin temsilcilerinin yer aldığı bu fuar birçok firmanın buluşma noktası konumunda. Otomasyon, lojistik otomasyon, enerji, sanayi yazılımı, endüstriyel tedarikçiler ve Ar-Ge gibi birçok sektörü kapsayan bu fuar, uluslararası katılımcı ve ziyaretçi çekmesi, büyük bir sergi alanı ve sektörün uzmanlarının katıldığı konferans programları ile değerini arttırarak sürdüren bir organizasyon. Biz de Elektra Elektronik olarak dünyanın farklı ülkelerindeki potansiyel müşterilerimizle birebir ilişkiler geliştirmek, onların teknik sorularını cevaplayabilmek adına fuarda yer alacağız.Bu yıl öncelikli olarakDynamiX markasıyla üretmeye başladığımız, Türkiye’nin ilk ve tek yerli aktif harmonik filtre serisiStatic Var Generator (SVG) ve Aktif Harmonik Filtre ürünlerimizi öne çıkarmayı planlıyoruz. Avrupa’daki rakiplerimizle aynı teknik kalitede olan ürün segmentimiz ve fiyat avantajımızın yanında, Avrupa’ya hızlı tedarik edebilmegücümüzü göstermeyi hedefliyoruz” dedi.
Enerji kalitesi problemlerine son veren teknoloji
DynamiX serisi ile enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözümler sunduklarının altını çizen İlker Çınar, “Aktif harmonik filtrelerimiz aracılığıyla endüstride ve ticari tesislerde elektriksel kirlilik anlamına gelen harmoniklerin ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçiyoruz. İş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırma hedefiyle çıktığımız yolda bugün Türkiye’de tek dünya çapında ise en yüksek performansa sahip aktif harmonik filtreleri üreten şirketlerden biri olarak konumlanıyoruz. Bundan aldığımız güçle de daha fazla çalışmaya devam ediyoruz. DynamiX aktif harmonik filtre, elektrik sistemlerinin güvenli ve stabil olmasının öncelikli ihtiyaç olduğu demir çelik, denizcilik, sağlık, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi sektörlerde enerji kalitesi açısından kritik önem taşıyor. Ürünümüz harmoniklerden kaynaklı arızaları engelleyerek tesisin durma noktasına gelmesini önlüyor ve kullanılan makinaların uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Bu konuda bilinç oluştukça ürünün kullanımının daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Ürünümüzün toplam satış rakamlarının yüzde 25’ini yurt dışı satışları oluşturuyor.Yurt dışında devam eden yeni pazar arayışımız kapsamında da Hannover Messe Fuarı’nı oldukça önemsiyoruz. Yurt dışında ürünümüz hem teknoloji hem de fiyat olarak rakiplerimize kıyasla öne çıkıyor. Tedarik süreci ile ilgili de diğer markaların verdikleri uzun teslim sürelerinden dolayı DynamiX’e talep artmış durumda. Elektra Elektronik olarak bu süreçte tedarik zincirini çok başarılı bir şekilde yönetiyoruz, ham madde sıkıntısı yaşamadığımızdan ürünleri kısa süreler içerisinde teslim edebiliyoruz.” şeklinde konuştu.
Modüler tasarımı sayesinde kompanzasyon gücü artırılabiliyor
DynamiX serisi SVG’nin reaktif güç akışının hızlı ve dinamik olarak değiştiği, düşük güç faktörüne sahip, dengesiz yüklerin bulunduğu endüstriyel ve ticari tesisler için eksiksiz bir kompanzasyon çözümü sunduğunu açıklayan İlker Çınar, sözlerine şöyle devam etti; “SVG’nin modüler tasarımı sayesinde birden fazla ünitenin paralel bağlanmasıyla kompanzasyon gücü kolaylıkla artırılabiliyor. IGBT tabanlı yapısı sayesinde harici bir kompanzasyon panosu gerektirmeden kademesiz olarak güç faktörü kontrolü yapıyor. Bunun yanı sıra yük dengeleme ve harmonik filtreleme özellikleri de bulunuyor. Yüksek THD değerine sahip gerilimin yer aldığı, dinamik yük değişimlerinin olduğu, yük dengesizlikleri bulunan ve yüksek akım harmoniğine sahip tesislerde kolaylıkla uygulanabiliyor. Önde gelen uygulama alanlarını; şebeke koşullarına hassas bütün tesisler, plastik endüstrisi – enjeksiyon, ekstrüzyon ve kalıplama alanları, ofis binaları ve alışveriş merkezleri, endüstriyel üretim tesisleri, endüksiyon ocakları, UPS sistemleri ve veri merkezleri oluşturuyor. SVG’lerin duvar tipi ve kaset tipi olmak üzere iki farklı montaj seçeneği bulunuyor. Her iki montaj yapısında da ürünler aynı performansı sağlıyor. Duvar tipi üniteler 25kVAR, 35kVAr, 50kVAr ve 100kVAr güçlerinde mevcut. Kaset tipi yapıda ise bir pano içerisinde 250kVAr güce kadar çıkmak mümkün. Daha yüksek kompanzasyon güçlerinin gerektiği durumlarda birden fazla pano paralel olarak bağlanabiliyor.” diye konuştu.
Esnek tasarım ile ihtiyaca yönelik üretim mümkün
DynamiX serisi SVG’nin endüstriyel ve ticari tesislerde hızlı kompanzasyon ve harmonik filtreleme yapabilen bir cihaz olduğunu ifade eden Çınar, “Bu yıl SVG’nin üretim ve pazarlamasına ağırlık veriyoruz. Ülkemizdeki tek yerli üreticiyiz. Bu yüzden rakiplerimize göre fiyat avantajımız da var. Esnek tasarım ile ihtiyaca yönelik üretim yapabiliyoruz. Satış sonrası hizmetlerimiz de güçlü yanlarımızdan biri.Yeni güçte SVG çıkarma planımız doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Yakın dönemde tamamlanacak bu güç geliştirmesiyle müşterilerimizin daha yüksek gücü daha düşük maliyete elde etmesini hedefliyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Elektra Elektronik Hakkında
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 43 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite iş birliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Elektra Elektronik, 2022 yılında tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge Merkezi oldu. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2023’te Güney Amerika kıtasında yeni ülkelere ulaşmayı yanı sıra Afrika, Rusya, Pakistan ve Belçika’ya odaklanmayı planlıyor. Şirket 43. yılını kutladığı 2023 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.