İÇDAŞ, Küresel İşbaşında Eğitim Ağına katıldı
Mesleki eğitime büyük önem veren İÇDAŞ, dünyanın en büyük şirketleri ile birlikte mesleki üniversite için imza atıyor.
Mesleki eğitime büyük önem veren İÇDAŞ, dünyanın en büyük şirketleri ile birlikte mesleki üniversite için imza atıyor.
Eğitim öğretim hayatına her geçen gün katkıları artarak süren ve mesleki eğitime büyük önem veren İÇDAŞ, dünyanın en büyük şirketleri ile birlikte “mesleki üniversite” için imza atıyor. Gençlere iş başında eğitim fırsatları sunan ve istihdamın artırılmasını teşvik eden Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’nın (GAN) ulusal çapta ilk uygulamasında İÇDAŞ da yer alıyor.
Türkiye, istihdam sorununun çözümü için uluslararası alanda önemli bir adım atıyor. İş dünyası ile işçi kesiminin uluslararası düzeyde geliştirdikleri ve genç istihdamının artırılmasına yönelik Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’nın (GAN) ulusal çapta ilk uygulaması, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) önderliğinde Türkiye’de başlatılıyor. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. (İÇDAŞ) Türkiye’nin mesleki eğitim açığını kapatarak, istihdama katkıda bulunmak için dünya çapında bir organizasyona imza atıyor.
Adeta “meslek üniversitesi” anlamını taşıyan bu büyük organizasyonda İÇDAŞ, her yıl yüzlerce öğrencinin uygulamalı olarak tesislerde öğrenim görmesini sağlayarak, daha sonra da bu gençlerin işe alımını yapacak.
’GAN Türkiye Ağı’nda yer alacak olan İÇDAŞ, gençlerin eğitim hayatından işgücü piyasasına geçişlerini kolaylaştıracak. “İÇDAŞ mesleki üniversite” genç istihdamını artırarak eğitimlerine destek olacak.
Makina, elektrik, elektronik, metalürji, enerji, tersanecilik, lojistik gibi alanlarda ve İÇDAŞ’ın sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan diğer branşlarda yüzlerce öğrenci işbaşında eğitim alacaklar. Bu gençler daha sonra İÇDAŞ tesislerinde ve ülkemizin diğer sanayi kuruluşlarında istihdam olanağı bulabilecekler.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre dünyada 2014 yılında iş arayan 15-24 yaş arası gençlerin sayısı 74 milyon. Kasım 2014 itibariyle resmi verilere göre Türkiye’deki 3 milyon 96 bin işsiz içerisinde genç işsizliğinin 936 bin kişiye ulaştı. Verilere göre her 3 işsizden biri genç. Genç işsizlerin de 250 bini, yani üçte biri yükseköğrenim mezunu olduğu ortaya çıktı. Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’nın (GAN) organizasyonunda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gençlerin istihdamına yönelik ulusal ağın kurulması için imzalar 25 Şubat’ta Antalya’da düzenlenecek törenle atılacak. “İşbaşında eğitim ulusal ağının sözleşmesi” olarak da adlandırılan GAN prensiplerine imza atıldıktan sonra sanayi kuruluşları binlerce gence üretim alanlarında eğitim vermeye başlayacak.
Ülkemizin 19 büyük şirketinin temsilcilerinin imza atacağı “GAN Türkiye Ağı” dünyada ulusal çapta kurulan ilk uygulama olacak. GAN Türkiye Ulusal Ağı kurulması için İÇDAŞ’la birlikte Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşları olan Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Aygaz, Mercedes Benz Türk, Santa Farma İlaç, Söktaş da imza atacak.
GAN’ın üyeleri arasında Telefonica, Adecco, Ericsson, HuaweiTechnologies, Gi Group, UBS, Samsung Electronics, Randstad Holding, Astra International gibi çok uluslu şirketler ve TİSK’in de dahil olduğu çok sayıda ulusal işveren teşkilatı yer alıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.