İÇDAŞ, Türkiye'nin Enerji Alanındaki Büyümesini Artırmak için GE'nin İlk 3.2-103 Tipi Rüzgar Türbinlerini Kullanacak
GE, İÇDAŞın BİGA Rüzgar Enerji Santralindeki 19 adet akıllı GE 3.2-103 rüzgar türbinlerinin tedariki ile Türkiyenin yenilenebilir enerji hedeflerini destekliyor.
• GE, İÇDAŞ’ın BİGA Rüzgar Enerji Santrali’ndeki 19 adet akıllı GE 3.2-103 rüzgar türbinlerinin tedariki ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerini destekliyor.
• BİGA Rüzgar Enerji Santrali, GE’nin 3.2-103 rüzgar türbinlerini dünyada kuran ilk tesis.
GE (General Electric) bugün enerji üreticisi İÇDAŞ’a Türkiye’de Çanakkale şehrinin yakınlarındaki BİGA Rüzgar Enerji Santrali için 19 adet akıllı GE 3.2- 103 rüzgar türbinini tedarik edeceğini duyurdu.
60 megavat (MW) gücündeki rüzgar sahası, 3.2-103 ile GE’nin en güçlü rüzgar türbinine sahip olacak ve dünya genelinde bu tip türbinlerin kurulduğu ilk tesis olma özelliğini taşıyacak.
BİGA Rüzgar Enerji Santrali, Türkiye’nin 2023 yılına kadar rüzgar enerjisi alanında 20 gigavatlık (GW) toplam kapasiteye ulaşmak ve birincil enerjinin %30’unun yenilenebilir kaynaklardan elde etmek yönündeki hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacak. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği rakamlarına göre 2014’ün ilk yarısı itibariyle kurulu rüzgar gücü kapasitesi 3,424 MW’tır.
İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin: “Türkiye’ye daha fazla yenilenebilir enerji sağlayacak ve ülkenin bu alandaki hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak bu yeni rüzgar sahasında, GE ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duymaktayız. GE’nin rüzgar türbini teknolojisi ve enerji üretimindeki deneyimi İÇDAŞ için çok önemli. Bu nedenle hem müşterilerimiz, hem de Türkiye için heyecan duymaktayız” dedi.
85 metrelik kule yüksekliği ile Türkiye’nin orta ve yüksek rüzgar hızları için tasarlanmış olan GE’nin 3.2-103 rüzgar türbini, hem yüksek enerji sağlıyor, hem de yerli kule ve kanatları ile yatırımcıya avantaj kazandırıyor. GE Enerji Türkiye Genel Müdürü Mete Maltepe: “Rüzgar enerjisi Türkiye ve Türkiye’de yaşayan herkes için çok önemli bir kaynak. Biz GE olarak ülkenin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşma çabalarına katkı sağladığımız için gurur duyuyoruz” dedi.
3.2-103, üstün niteliklere sahip bir türbin olarak “Endüstriyel İnternet’in” gücünden rüzgar değişkenliğinin yönetimi konusunda faydalanarak sorunsuz ve öngörülebilir enerji akışı sağlıyor. Bunun yanı sıra komşu türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle rahatça iletişim kurarken, her saniyede on binlerce veri noktasını analiz ederek gelişkin tahmin algoritmalarını da ustalıkla kullanabiliyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.