İtalyan Hükümeti, Eski ILva'yı Kurtarmak İçin Seçenekleri Değerlendiriyor
İtalyan hükümeti, Acciaierie d’Italia (ADI, eski adıyla ILva) çelik fabrikasında özel bir yönetim kurmayı düşünebilir. İşletmeler ve Üretim Bakanı Adolfo Urso, bunun opsiyonlardan biri olduğunu belirtti.
İtalyan hükümeti, Acciaierie d’Italia (ADI, eski adıyla ILva) çelik fabrikasında özel bir yönetim kurmayı düşünebilir. İşletmeler ve Üretim Bakanı Adolfo Urso, bunun opsiyonlardan biri olduğunu belirtti.
Daha önce, bir parlamento tartışması sırasında Urso, Taranto çelik fabrikasını ilgilendiren kararlı eylemlerin gerekliliğini vurguladı.
«İstihdam ve sanayi toparlanması konusunda yapılan tüm taahhütler yerine getirilmedi» diye belirtti bakan Urso milletvekillerine.
Urso'ya göre, ArcelorMittal, bir azınlık hissedarı olmayı kabul ederken, payına oranla finansal bir katkı yapmayı reddetti ve tüm finansal yükü devlete yıktı, İtalyan Sky TG24 bildirdi. Aynı zamanda, şirket, herhangi bir sonraki kararı etkileme hakkı veren orijinal hissedar anlaşmalarında verilen ortak yönetim ayrıcalığını talep ediyor.
«Bu, hem içerik açısından hem de devlet yardımları konusunda Avrupa kısıtlamaları ışığında kabul edilemez ve sürdürülemez. Bu nedenle, Invitalia'yı ve hukuk ekibini tüm olası ek çözümleri araştırmaya yönlendirdik» diye yorumladı Urso.
Daha sonra, ticaret sendikalarıyla yapılan bir toplantının ardından, İtalyan hükümetinin ArcelorMittal ile uzlaşmacı bir boşanma anlaşması sağlamak ve uzun bir mahkeme savaşından kaçınmak için çalıştığı bildirildi. Tarafların avukatları, mümkün olan en kısa sürede uzlaşmacı bir çözüme ulaşmak için çalışıyor. Koşulların sağlanıp sağlanmadığı önümüzdeki hafta bilinecek.
Hükümete göre, ilk hedef ADI'nın üretim sürekliliğidir. Hükümet, Acciaierie d’Italia'nın ilerlemek için hangi araçları kullanacağını açıklamak üzere 18 Ocak'ta sendikalarla yeniden toplanacak.
Ön verilere göre, Acciaierie d’Italia (ADI) 2023'te 4 milyon tonluk hedefin altında kalan, 3 milyon tondan az çelik üretti (2024'te 5 milyon ton çelik üretmeyi planlamıştı).
ArcelorMittal, Acciaierie d’Italia'nın kontrolünü 2018'de almıştı. Şu anda çelik şirketi ADI'nın hisselerinin %62'sine sahipken, %38'i devlet yatırım ajansı Invitalia tarafından tutulmaktadır.
Daha önce GMK Center'ın bildirdiği gibi, ArcelorMittal, Avrupa'nın en büyük çelik fabrikalarından biri olan ADI'da kontrol hissesi satın alma planını reddetti. Bir hükümet açıklamasında, Invitalia'nın ADI'daki payını %66'ya çıkarmak için yaklaşık 320 milyon Euro ($351.10 milyon) yatırım yapmaya hazır olduğu belirtildi. Ancak, çelik şirketi, işletmenin ihtiyaç duyacağı ek yatırımlar konusunda garanti vermekten kaçındı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.