KARDEMİR, 3,5 Milyon Ton Çelik Üretimi Hedefliyor
KARDEMİR, 3,5 milyon ton çelik üretimiyle lider sanayi kuruluşu olma hedefi, rekor üretim, yeni ürünler ve çevre yatırımlarıyla dikkat çekiyor.
KARDEMİR, 3,5 milyon ton çelik üretimiyle lider sanayi kuruluşu olma hedefi, rekor üretim, yeni ürünler ve çevre yatırımlarıyla dikkat çekiyor.
KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, şirketin Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında 3,5 milyon tonluk çelik üretim hedefiyle Türkiye'nin sanayi liderleri arasında dünya çapında bir isim olmayı planladığını açıkladı. Bu açıklama, KARDEMİR'in 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nda yer aldı.
Utkanlar, küresel salgının zorluklarına ve Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği jeopolitik sonuçlara değinerek, tüm bu olumsuzluklara rağmen, stratejik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla 2022 yılında başarılı bir performans sergilediklerini belirtti. "3,5 milyon tonluk yüksek katma değerli çelik üretimiyle, Türkiye'nin sanayi kuruluşları arasında öncü bir dünya şirketi olmayı hedefliyoruz," diyen Utkanlar, şirketin rekor üretim seviyelerine ve yeni ürün geliştirmelere dikkat çekti.
2022 yılında, KARDEMİR 5 numaralı yüksek fırınında yıllık üretim rekorunu kırarak 2,22 milyon ton ham çelik üretti ve 2,14 milyon ton nihai ürün üretti. Ayrıca, şirket 8 farklı çelik kalitesinde ve 74 yeni üründe inovasyon yaparak, bu ürünleri otomotiv, demiryolu, savunma ve makine imalat sektörleri gibi yüksek katma değerli alanlarda piyasaya sürdü.
Utkanlar, 2006 ile 2019 yılları arasında 150 milyon dolarlık ve 2024'te tamamlanması beklenen 50 milyon dolarlık çevre yatırımlarına değindi. Ayrıca, KARDEMİR'in 2019-2022 döneminde toplam 17,9 milyon lira AR-GE harcaması yaptığını, bunun 6,6 milyon lirasının 2022'de gerçekleştiğini belirtti. Gelecekte, yeni teknolojilerin devreye alınmasıyla AR-GE yatırımlarının artacağını öngören Utkanlar, akademi ile iş birliği ve sektörel derneklerle ortak AR-GE çalışmalarının önemini vurguladı.
2022'de, KARDEMİR'in faaliyetlerinden kaynaklanan yeniden kullanılabilir atıklar sayesinde 23,1 milyon ton ham maddenin geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığına dikkat çeken Utkanlar, bu başarının şirketin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.