KOBİ'ler bu süreçten büyüyerek çıkabilir
TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, Dünyada 196 ülke, milyarlarca insan var. Yerli üretim yapan KOBİlerimiz için çok büyük fırsatlar mevcut.
TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, Dünyada 196 ülke, milyarlarca insan var. Yerli üretim yapan KOBİlerimiz için çok büyük fırsatlar mevcut.
TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, “Dünyada 196 ülke, milyarlarca insan var. Yerli üretim yapan KOBİ’lerimiz için çok büyük fırsatlar mevcut. İthalatçıları değil, çeşitli ülkelerin halklarını hedefleyerek bu süreçten büyüyerek çıkabiliriz” diye konuştu.
Kur farkının e-ihracat yapacak KOBİ’ler için bir fırsat anlamına geldiğini ve geliştirdikleri e-ihracat modülleriyle ülkelerin kur farkına göre, bir ürünü her ülkede farklı fiyatlardan satmanın mümkün olduğunu belirten Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, “Üretim yapan KOBİ’lerimiz bu süreçten 5-6 kat büyüyerek çıkabilir. Bir Amerikalının cebinden dolarını alıp ülkemize getirebiliriz. Firmalarımız Türkiye’de 100 liraya sattığı malı, Amerikalı, Avrupalı vatandaşa rahatlıkla 150 dolara, 150 Euro’ya satabilir” dedi. E-ihracat yapan firmaların yurtdışındaki reklam giderlerinin yüzde 50’den yüzde 70’ine kadar bir kısmını devletimizin karşıladığını da hatırlatan Çiğdemli sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Yurtiçinde sosyal medyada verilen reklamların parası ABD’ye gidiyor. Bu reklam bütçelerini e-ihracatta kullanmak, kat ve kat fazlasını kazanacağımız için daha mantıklı. Şunu unutmamalıyız ki bu çağda artık tüm dünyadan milyarlarca müşterimiz var. Bu ekonomik savaş süreci, üretim yapan firmalar için muazzam fırsatlar barındırıyor. Türkiye’de 7 kişiye satış yaparak elde edilebilecek karı, e-ihracat ile tek bir Amerikalıdan ya da bir Avrupalıdan elde edebilirler.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.