KOBİ'LER VE BİLİŞİM ZİRVEYE TUTUNDU
Türkiye Bilişim Derneği, ASO - Ankara Sanayi Odası, ATO - Ankara Ticaret Odası ve KOSGEB birlikteliği ile düzenlenen, Sanayi Gazetesinin de medya sponsoru olduğu 2. KOBİler ve Bilişim güçlerimizi birleştirelim çağrısında bulundu.
Türkiye Bilişim Derneği, ASO - Ankara Sanayi Odası, ATO - Ankara Ticaret Odası ve KOSGEB birlikteliği ile düzenlenen, Sanayi Gazetesinin de medya sponsoru olduğu 2. KOBİ’ler ve Bilişim güçlerimizi birleştirelim” çağrısında bulundu. T.C Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Osman Coşkun ise “TBD’nin bir teknik heyetle oluşturulacağı projelere Kongresi, “Ekonomin İtici Gücü KOBİ’ler, KOBİ’lerin İtici Gücü Bilişim” sloganı ile gerçekleşti.
TBD - Türkiye Bilişim Derneği, ASO - Ankara Sanayi Odası, ATO - Ankara Ticaret Odası ve KOSGEB birlikteliği ile düzenlenen 2. KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi” “Ekonomin İtici Gücü KOBİ’ler, KOBİ’lerin İtici Gücü Bilişim” sloganı ile gerçekleşti. Kongre’de, KOBİ’leri Sanayi 4.0’a hazırlamak için yeni para teknolojilerinden e-ticaret pazarına, KOBİ’ler için kurumsallaşmasından uluslararası ilişkilerin KOBİ’ler çerçevesinden değerlendirilmesine kadar birçok konu masaya yatırıldı.
"KAYBEDİLECEK ZAMAN YOK"
TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe açılış konuşmasında KOBİ’lerin bir an evvel dijital dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek kaybedecek zamanın olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Çağımızda bilgilerin ve teknolojik yeniliklerin ömrü çok kısa oluyor. Artık yarınlara sahip olabilmek ve geleceği şekillendirebilmek için, çok geniş kapsamlı entegrasyon projelerini, işbirliklerini, büyük veri analizlerini, yenilikçi ve yıkıcı teknolojileri göz önünde bulundurmalıyız. Bugün özgün teknolojilere yatırım yapanlar, dijital dönüşümü özümseyenler ve teknolojiye yön verenler yarınlara hükmedenler olacaktır. Dijital dönüşüm, KOBİ’lerin innovasyon endeksinin ve rekabet gücünün arttırılması verimlilik ve kar paylarının yükseltilmesi açısından yaşamsal öneme sahiptir. TBD olarak kaybedilecek zamanımızın olmadığını düşünüyoruz. KOBİ’lerimizin dijital dönüşümlerinin sağlanamamış olması, küresel pazarda rekabet gücümüzün azalmasına ve ülkemiz açısından da beka sorunu oluşmasına neden olabilecektir. Bu da en belirgin endişelerimizden biridir.
"ENDÜSTRİ 6.0'I KONUŞURUZ"
T.C Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Osman Coşkun ise geçmişte bağımsızlığın bedelinin kan olduğunu şimdi ise ekonomi olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı; “Yeni başkanlık sisteminde kurullar vasıtası ile yeni yönetim anlayışı başlamış olacak. Bizim kurulda şu anda beş üyemiz var. TÜBİTAK Başkanımız da kurul üyemiz. Teknoloji Kurumu iki yönlü çalışacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını olan teknoloji projelerini hayata geçireceğiz. İkincisi görevimiz ise akademisyenlerin, STK’ların ilettiği, başka ülkelerde yapılan çalışmaların ya da özgün çalışmaların akademik kurullar tarafından incelendikten sonra hayata geçirmeye çalışmak. 81 milyon insanımız çeşitli projeler geliştiriyor. Ama bu projeler aynı zamanda kamu ihtiyacı duymakta. Bu projeleri hayata geçirmek için yasa ve kamu desteği vermek amacını da güdüyoruz. Endüstri 4.0 tüm dünyada konuşuluyor. Japonya Endüstri 5.0’ı konuşmaya başladı. Biz Türk toplumu olarak 81 milyon beraber hareket edersek dünyanın önüne geçerek Endüstri 6.0’ı konuşuruz.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.