KOBİ'lerin yüzde 4'ü yüksek teknolojili üretim gerçekleştiriyor
Anadoluda üretim yapan sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunabilmek hedefiyle TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle başlatılan Dijital Anadolu projesine start verildi. Farklı illerde gerçekleştirilecek toplantıların ilkinde konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiyede KOBİlerin sadece yüzde 4ünün sanayi 4.0, nesnelerin interneti ve yapay zekâ olarak adlandırılan dijital altyapıya sahip olduğunu kaydederek, Sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde, dijitalleşmeye yapılacak yatırımlar teşvik edilmeli. Dijitalleşmenin kurum kültürü haline gelmesi ve bunun zihniyet olarak oturması gerekiyor dedi.
Anadolu’da üretim yapan sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunabilmek hedefiyle TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle başlatılan Dijital Anadolu projesine start verildi. Farklı illerde gerçekleştirilecek toplantıların ilkinde konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye’de KOBİ’lerin sadece yüzde 4’ünün sanayi 4.0, nesnelerin interneti ve yapay zekâ olarak adlandırılan dijital altyapıya sahip olduğunu kaydederek, “Sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde, dijitalleşmeye yapılacak yatırımlar teşvik edilmeli. Dijitalleşmenin kurum kültürü haline gelmesi ve bunun zihniyet olarak oturması gerekiyor” dedi.
Tarkan Kadooğlu, 2020 yılında yapay zekâ ile 1.8 milyon işin ortadan kalkacağını ve 2.3 milyon yeni iş kolunun ortaya çıkacağını ifade ederek, dijital dünyada en önemli faktörün yine insan olduğunu ve eğitim sistemine de yatırım yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Bilgi güvenliği ile Dijital Anadolu projesinin en önemli ayakları olan e-ticaret ve mobil ticaret yatırımlarının artırılması gerektiğine değinen Kadooğlu, diğer yandan gelişen iş kollarıyla birlikte kadın istihdamına da önem verilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ise, “Dijitalleşme bütün sektörleri, iş kollarını etkileyecek bir trend. Bankacılık yapma şeklimiz de bakış açımız da dijitalleşme odağında dönüşüm geçiriyor” diye konuştu.
Yol haritası oluşturulacak
Açılış konuşmalarının ardından MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, “Kurumların Dönüşümü’yle ilgili yaptığı konuşmasında, artık eskiden olduğu gibi işverenlerin itaatkar ve disiplinli personel anlayışını geride bırakmasını, yaratıcılık ve girişimciliğe değer verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erkut, bu anlamda eğitim sisteminin insiyatif alabilen insanların keşfedilebileceği bir alan olması gerektiğini kaydederek işverenlere tavsiyelerde bulundu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.