KOBİlerin dijital dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi gerekiyor
GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Kısaca firmanız GlassHouse’un faaliyet alanlarını anlatır mısınız?
Tecrübeli ve uzman ekibimizle Türkiye’nin önde gelen büyük kuruluşlarına ve KOBİ’lere veri koruma, yedekleme, sanal teyp kütüphaneleri, tekilleştirme, arşivleme ve veri depolama konularında çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Glass- House olarak kendimizi sürekli geliştiriyor, ihtimal dahilindeki tüm senaryolara çözüm üretebilmek için düzenli simülasyon çalışmaları yapıyoruz ve bu kapsamda liderlik konumumuzu sürdürüyoruz. Bu altyapıyla müşterimizle karşılıklı iletişim halinde bulunarak, birlikte durum ve ihtiyaç tespiti yapabiliyor, toplanan veriyi işledikten sonra tamamen müşteriye özel çözümü aşamalarıyla planlayarak sunabiliyoruz. Kurulum, eğitim, 7x24 destek, uzaktan izleme (monitoring) ve yerinde yönetim hizmetlerimizin tamamını kendi kaynaklarımızla yapıyoruz.
Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Bankacılık - finans, sigorta ve telekom başta olmak üzere lojistik, üretim, perakende, tekstil, enerji gibi farklı sektörlerdeki şirketlere, kamu ve yerel yönetimler ile KOBİ’lere ihtiyaçları doğrultusunda çözümleri katma değerli danışmanlık hizmetleri kapsamında sunuyoruz. Yeniden yapılanmayla beraber hizmet alanlarımıza eklediğimiz bütünleşik altyapı, yazılım tabanlı veri merkezi teknolojileri ve yönetilen servisler konularında da çözüm ve hizmetler sunacağız.
Mediterra Capital ile birleşme sürecinin yansımaları nasıl olacak?
Mediterra Capital’ın daha önce yatırım yaptığı teknoloji firmalarından edindiği deneyimle GlassHouse’un alanındaki tecrübesi stratejik bir güç birliğini meydana getirdi. Veri merkezi hizmetleri pazarında lider olan GlassHouse’un 2018 yılına kadar ana odağı veri yedekleme ve iş sürekliliğiydi. Bu satın almayla beraber geleneksel iş alanlarımızın yanı sıra yeni iş alanlarına da yaptığımız yatırımlar artacaktır. Kurumların hızlı bir dijitalleşme sürecinden geçtiğini ve bu dönüşümü desteklemek için BT organizayonlarının uygulamalarını yeni nesil veri merkezlerinde barındırma ihtiyacında olduğunu görüyoruz. Yeni nesil veri merkezlerinin ana özelliği yazılım tabanlı olmaları. GlassHouse olarak Türkiye’de bu alanda büyük bir açık görüyoruz ve Türkiye’nin yazılım tabanlı veri merkezlerine geçmesinde öncülük etme iddiasındayız. Aynı zamanda GlassHouse’un içinde barındırdığı bilgi birikimi sadece Türkiye’de değil, bölge için de çok değerli. GlassHouse için bu bilgi birikimini özellikle Ortadoğu’ya ihraç etmek bir öncelik olacaktır.
KOBİ’lere yönelik hizmetlerinizden bahseder misiniz? Önümüzdeki dönem için özel çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyor musunuz?
Ülke ekonomimiz için önemli bir konumda bulunan KOBİ’lerin dijital süreçlerini başarılı bir şekilde dönüştürmelerini, bu kapsamda da gelişmelerinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Verinin giderek daha da kıymetli hale geldiği günümüzde içinde bulunduğumuz Endüstri 4.0 adaptasyonuna hızlı dâhil olabilmek KOBİ’ler için de önemli bir süreç. KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için özellikle ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış ve servis olarak sunulan hizmetler (XaaS) üzerinde çalışıyoruz. KOBİ’lerin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek esnek ve uygun maliyetli çözümler sunmak bu çalışmalarımızın temelini oluşturuyor.
2018 yılı firmanız için nasıl geçiyor? Gelecek dönem planlarınız nelerdir?
Firmamız için dönüşüm yılı olarak benimsediğimiz 2018’de ilk hedefimiz personel yapımızı yeni servis ve teknolojilere hazırlamak ve var olan hizmetler konusunda edindiğimiz deneyimlerimizle portföyümüze eklediğimiz yeni hizmetleri bütünleştirmek. Bu kapsamda Haziran ayına kadar yönetilen servisler için ihtiyaç duyduğumuz platformları kurarak yılın ikinci yarısından itibaren müşterilerimize uçtan uca hibrit bulut çözümleri sunacak hale gelmeyi arzu ediyoruz.
Zirvedeki konumumuzu sürdürmek ve yılı % 40 büyümeyle tamamlamak da bu yılın hedeflerinden. Şirket yetkinliğimizi artırmak için satın almalar yapmak ise uzun vadeli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Tecrübelerimizi yurtdışına da taşımak ve bu kapsamda beş yıllık süre içinde başta Körfez ülkeleri olmak üzere önemli bir iş hacmi yakalamak amacındayız.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.