Kromevye, yassı çelik ihracatında ilk 10’a girdi
Kromevye, bu yıl ihracat hacmini artırarak yeni pazarlara açılacak
Kromevye, bu yıl ihracat hacmini artırarak yeni pazarlara açılacak
Paslanmaz çelik sektöründe 45 yılı aşkın tecrübesi bulunan Kromevye San. ve Tic. A.Ş., 2024 yılında yaptığı yatırımlar ve inovasyon çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şirket, yassı çelik ihracatı alanında Türkiye’nin ilk 10 lideri arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Kromevye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Beste Süzgün Kantarcıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajda; Kantarcıoğlu, “Özellikle paslanmaz çelik mutfak Evyesi üretimindeki uzmanlığımız, bizi global pazarda tercih edilen bir marka haline getirdi” diyor. Kantarcıoğlu, 2025 hedeflerinin başında ise ihracat hacmini artırarak yeni pazarlara açılmayı ve tam entegre mutfak çözümleri sunmayı planlıyor.
Öncelikle bizlere kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz? Firmanızın tarihçesi hakkında bilgi alabilir miyiz?
Ben Beste Süzgün Kantarcıoğlu. Şirketimiz Kromevye San. ve Tic. A.Ş., 1979 yılında paslanmaz çelik sektöründe yenilikçi çözümler sunmak amacıyla kuruldu. Uzun yıllardır sektörde edindiğimiz deneyim, kaliteye verdiğimiz önem ve teknolojik altyapımız sayesinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında güçlü bir konumdayız. Özellikle paslanmaz çelik mutfak Evyesi üretimindeki uzmanlığımız, bizi global pazarda tercih edilen bir marka haline getirdi.
“Yüksek teknolojili makineler ve robotik otomasyon sistemleri ile üretim gerçekleştiriyoruz”
Paslanmaz çelik sektöründe kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz ve kaç metrekarelik alanda faaliyet gösteriyorsunuz?
Paslanmaz çelik sektöründe 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyoruz. Üretim tesisimiz toplamda 23.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olup, yüksek teknolojili makineler ve robotik otomasyon sistemleri ile donatılmıştır.
Firmanız bünyesinde hangi faaliyetler gösteriliyor, müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetlerden bahseder misiniz?
Firmamızda ağırlıklı olarak paslanmaz çelik mutfak evyesi, paslanmaz Çelik satışı, müşterilerimize özel üretim, tasarım danışmanlığı ve lojistik desteği de sunuyoruz. Yüksek kalite standartlarımızla, bireysel müşterilerden uluslararası projelere kadar geniş bir yelpazeye hizmet veriyoruz.
Bu yıl ihracat hacmini artırarak yeni pazarlara açılmayı hedefliyor
Şirket açısından 2024 yılı nasıl geçti? 2025 hedefleriniz nelerdir?
2024 yılı, firmamız için büyük bir dönüşüm ve büyüme yılı oldu.
Kromevye olarak, Türkiye’nin yassı çelik sektöründe ihracatta ilk 10’a girmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı, yenilikçi yaklaşımımız, kaliteli üretim anlayışımız ve sektörümüze kattığımız değerlerin bir sonucudur.
Ayrıca IoT uyumlu robotik sistemlerimizi devreye aldık ve üretimde dijitalleşme sürecimize hız kazandırdık.
2025 yılında ise ihracat hacmimizi artırmayı, yeni pazarlara açılmayı ve tam entegre mutfak çözümleri sunmaya odaklanmayı hedefliyoruz.
“Hızlı teslimat ve esnek üretim çözümleri ile müşteri taleplerini eksiksiz karşılıyoruz”
Müşterilerinizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve taleplerini eksiksiz karşılayabilmek için hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
Müşteri memnuniyeti için kalite kontrol süreçlerini en üst seviyede tutuyor, her ürünü titizlikle test ediyoruz. Ayrıca, müşterilerimizden gelen geri bildirimleri düzenli olarak analiz ederek iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Teknik destek ekibimizle satış sonrası hizmetlerde de fark yaratıyoruz. Hızlı teslimat ve esnek üretim çözümleri ile müşteri taleplerini eksiksiz karşılıyoruz.
“İhracatta, paslanmaz çelik mutfak evyesi, paslanmaz çelik ürünlerimiz öne çıkıyor”
İhracatınız var mı? Varsa hangi ülkelere hangi ürünlerin ihracatını yapıyorsunuz?
Evet, firmamız aktif olarak ihracat yapmaktadır, üretimimizin %80lik kısmı Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Amerika, Kanada ve Orta Doğu gibi farklı pazarlara ürünlerimizi gönderiyoruz. İhraç ettiğimiz ürünlerin başında paslanmaz çelik mutfak evyesi, paslanmaz çelik yer alıyor.
“Yurtiçinde Çin mallarıyla ciddi bir rekabet içindeyiz”
Sektörün sorunları ve şuan ki en önemli gündem maddesi nedir? Paslanmaz çeliğe uygulanan anti-damping vergisinin faaliyetlerinize ve sektöre etkisini değerlendirebilir misiniz?
Uluslararası pazarda Çin ile fiyat rekabetinde zorluklar yaşarken şimdi de yurtiçinde Çin malları ile kendi pazarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya geliyoruz. Bunun önüne geçmek için Türkiye’ye Çin’den evye ithalatına gözetim uygulaması getirilmesi için Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimler başlattık. Paslanmaz çelik sektöründe şu anda en önemli gündem maddesi anti-damping vergileri. Bu vergiler, üretim maliyetlerimizi ve dolayısıyla nihai ürün fiyatlarımızı artırıyor. Bunun yanı sıra, hammaddeye erişim konusunda yaşanan küresel sorunlar da sektörü zorlayan etkenlerden biri. Ancak, yerli üretime ve teknolojik yatırımlara odaklanarak bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
Geleceğe dair planlarınız nedir? Yeni yatırımlarınız var mı?
Gelecekte, tam otomasyonlu karanlık fabrika modeline geçmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra, sürdürülebilirlik projeleri kapsamında enerji verimliliği ve atık yönetimi yatırımlarımız devam edecek.
“Şirketimizde kadın çalışan oranını artırarak sektörde örnek olacağız”
Son olarak değinmek istediğiniz konular var mı?
Türkiye’nin ekonomisinin düzelmesi sanayici ve özellikle de ülkemize döviz kazandıran sanayicinin istihdam, yatırım ve ihracat rakamlarına göre çok daha fazla devlet desteği sağlanması en önemli konudur.
Kadınların iş hayatındaki aktif rolüne büyük önem veriyoruz. Özellikle ağır sanayi alanında kadın istihdamını artırarak, sektörde bir fark yaratmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, üretimde sıfır atık hedefimiz doğrultusunda, Tiamat gibi dönüşüm projeleriyle sektöre ilham olmaya devam edeceğiz. Paslanmaz çelikte yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek.
“Şirketimizin finansal süreçlerinde her zaman sürdürülebilirliği önceliklendirdik”
Finansa erişim, iş dünyasında sürdürülebilir büyüme ve yenilik için hayati öneme sahiptir. Özellikle dijitalleşme ve teknolojik gelişmeler, bu erişimi hızlandırarak işletmelerin kaynaklarını daha etkin yönetmesine olanak tanımaktadır.
Finans yönetiminde ise uzun vadeli planlama, risk analizi ve teknolojinin etkin kullanımı temel unsurlardır. Şirketimizin finansal süreçlerinde her zaman sürdürülebilirliği önceliklendirdik ve bu yaklaşım, hem stratejik kararlarımızda hem de operasyonel başarılarımızda önemli bir rol oynadı. Gelecekte, finansal yönetimde sürdürülebilir ve inovatif modellerin daha da ön planda olacağına inanıyorum.
Dönüşümün ve yeniden doğuşun hikayesi: Tiamat, sürdürülebilirliğin ve yeniliğin sanatsal bir ifadesi!
Kromevye’nin üretim süreçlerinden arta kalan paslanmaz çelik evye atıklarının eşsiz bir sanat eserine dönüştüğü Tiamat, dönüşümün ve yeniden doğuşun güçlü bir sembolüdür. Arif Çekderi’nin yaratıcılığıyla hayat bulan bu heykel, doğadan ilham alarak kaostan düzenin doğuşunu temsil eder. Tamamen geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan Tiamat, sürdürülebilirliğin ve yeniliğin sanatsal bir ifadesidir. Kromevye olarak, atıkların dahi uzun ömürlü bir varoluşa dönüşebileceğini göstermekten gurur duyuyoruz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.