Kürüm Demir Çelik ,kapasite ve verimliliği artırıcı yatırımlara yöneldi
Türkiyedeki en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk 100 içine girebilmeyi amaçlayan Kürüm Demir, piyasanın arz talep dengesini izleyerek kapasite ve verimlilik artışına göre yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor
Türkiye’deki en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk 100 içine girebilmeyi amaçlayan Kürüm Demir, piyasanın arz talep dengesini izleyerek kapasite ve verimlilik artışına göre yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.
Kürüm Holding şirketlerinden Kürüm Demir’in İSO’nun her yıl açıkladığı ‘İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde yer aldığını belirten Genel Müdür Deniz Topkara, Gebze Bölgesi’nin en önemli sıcak haddelenmiş, ince kalibrasyonlu, nervürlü demir üreticilerinden biri olduklarını söyledi. 8- 10 mm arasında düz ve nervürlü inşaat demiri ve firkete ile 12 metre çubuk üretimi yapabildiklerini ifade eden Topkara, özellikle iç pazarda ton ve metre açısından işlenmesi zor olan 8 mm’lik ürünlerin üretimine ağırlık vererek, bu alanda sektör içinde kendilerine özel bir piyasa yarattıklarını vurguladı. 207 kişilik ekipleriyle yılda 385 bin ton demir üretip, 450 bin tonluk bir satış yaptıklarını belirten Topkara, “Piyasanın arz talep dengesini izleyerek kapasite ve verimlilik artışına göre bir dizi yatırım gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz ve sattığımız miktar açısından pazarda güçlü bir konuma sahibiz. Satışlarımızı hızlandırmak ve tüketiciye daha iyi hizmet vermek için İkitelli Bölgesi’nde bulunan depomuzdan Trakya’ya yönelik sevkıyatları gerçekleştiriyoruz” dedi.
Küresel kriz koşullarındaki iyileşmeye rağmen demir-çelik sektöründeki dalgalanmaları göz önünde bulundurduklarını ve 2011 hedeflerini bu doğrultuda belirlediklerini vurgulayan Topkara, “2011’de Türkiye’deki en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk 100 içine girebilmeyi, en kaliteli malı üretmeye devam etmeyi amaçlıyoruz. Bununla birlikte ihracat alanında 2010’daki düzeyin üstüne çıkarak pazar konumumuzu daha da güçlendirmeyi ve satış ağımızı daha da geliştirerek kaliteden ödün vermeksizin müşteri odaklı çalışmaya devam etmeyi hedefliyoruz. 2011’de ileri adımlarla büyümeye devam ediyoruz sloganıyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler demir-çelik ihracatını etkileyecek”
Ayrıca, kaliteye önem verdiklerini ve faaliyetlerini kalite yönetim, çevre, iş sağlığı ve iş güvenliği sistemleri ile ürün uygunluk belgesi standartlarına göre sürdürdüklerini belirten Topkara, üretim ortamı ve çalışma koşullarını da bu standartlara göre düzenlemeleriyle üretimi de güvence altına aldıklarını söyledi. Bu arada önümüzdeki yıllarda verimlilik artışına yönelik maliyet odaklı bir yaklaşım benimsediklerini ifade eden Topkara, modern teknolojinin kullanımına ağırlık vererek, işletme maliyetlerini düşürülmesini böylece yatırımların da devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi. Uyguladıkları projelerde çevreye duyarlı bir şekilde davrandıklarını belirten Topkara, çevreye en ez atık veren teknolojileri uyguladıklarını çalışanlarını da çevreye duyarlı olmaları konusunda sürekli bilgilendirdiklerini ve çevreye saygılı olmak konularını kendilerine ilke edindiklerini ifade etti.
Türkiye’deki demir-çelik sektörünün 2010 yılında küresel ekonomik krizin etkilerini kademeli olarak aşma yönünde önemli adımlar attığını ve dünyanın en büyük 15 çelik üreticisi arasında, üretimini artıran ülkeler kategorisinde Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sıraya yerleştiğini vurgulayan Topkara, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye demir-çelik sektörünün ihracat alanında da önemli bir gelişme gösterdi. Ülkemizin geçtiğimiz yıldaki demir-çelik ihracatı 2009’a göre, miktar olarak yüzde 9 gerilemesine rağmen, değer bazında yüzde 8.2 oranında bir artışla 10 milyar doları seviyesine yükseldi. Bununla birlikte Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin 2011 demir-çelik sektöründeki ihracatı etkileyebileceğini, sektörde yer alan firmaların da kapasite ve üretim planlarını gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.