Metal Paslanmaz Genel Müdürü ve PASİD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çoşkun: PASİD dinamik yapısıyla iki yıldır hem yurt içinde hem de yurt dışında sektörün sesi oldu
Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (PASİD) geleneksel iftar organizasyonunda söz alan Metal Paslanmaz Genel Müdürü Kemal Coşkun, yaptığı kapsamlı konuşmayla sektör temsilcilerine önemli mesajlar verdi.
Konuşmasına, etkinliğin artık gelenekselleştiğini belirterek başlayan Kemal Çoşkun, “Kıymetli misafirler, PASİD Paslanmaz Çelik Sanayici ve İş Adamları Derneğimizin düzenlemiş olduğu iftar davetine, artık her yıl geleneksel hale gelmiş bu buluşmamıza hepiniz hoş geldiniz” ifadeleriyle katılımcıları selamladı.
Çoşkun, PASİD’in iki yılı aşkın süredir aktif, dinamik ve bütüncül bir yapıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında sektörün sesi olmaya devam ettiğini vurguladı. Yaklaşık 160 üyeden oluşan PASİD’in bu temsiliyeti, sektörel birlikteliğin bir göstergesi olarak değerlendirildi. “Bu birlikteliğin PASİD ile daha da güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyorum. Buradaki siz değerli üyelerimizin varlığı da bunun en güzel göstergesidir,” diyen Çoşkun, paslanmaz çeliğin Türkiye sanayisi için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.
Kamuoyuna bilgilendirme, kamu kurumlarına sektörün sorunlarını aktarma ve farkındalık oluşturma gibi görevleri olduğunu söyleyen Çoşkun, bu kapsamda akademik çevreler, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket ettiklerini aktardı. Basın toplantıları, bültenler ve çeşitli medya çalışmaları sayesinde sektörün görünürlüğünün ciddi şekilde arttığını ifade eden Çoşkun, geçtiğimiz yıl içinde 800’e yakın haberle medyada yer aldıklarını ve yaklaşık 11 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi.
Türkiye, dünyada paslanmaz çelik tüketiminde yıllık 800 bin ton ile 11’inci sırada yer alıyor
Konuşmasında Kemal Çoşkun, Türkiye’nin dünyada çelik üretiminde ilk 10’da, paslanmaz çelik tüketiminde ise yılda 800 bin ton ile dünyada 11’inci, Avrupa’da ise 3’üncü sırada olduğunu aktardı. Ancak buna rağmen hâlâ entegre paslanmaz çelik üretim tesisine sahip olunmadığını vurguladı.
“PASİD olarak en önemli misyonumuz, ülkemizde geleceğin ihtiyacı olan paslanmaz çelik entegre üretim tesisinin kurulmasını sağlamak, bunun farkındalığını yaratmak ve bu sürece öncülük etmektir” diyen Çoşkun, dernek olarak her platformda bu hedefi savunduklarını belirtti. PASİD’in sanayiye, KOBİ’lere ve küçük işletmelere önemli bir hizmet sunduğunu vurgulayan Çoşkun, paslanmaz çelik gibi kritik bir malzemenin tedarik ve servis süreçlerinde dernek üyelerinin önemli rol oynadığını ifade etti.
Çoşkun, geçtiğimiz ay PASİD ve Çelik İhracatçıları Birliği iş birliğiyle Mısır’a gerçekleştirilen ticaret heyeti ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini aktardı. Önümüzdeki dönemde her yıl iki-üç ülkeye benzer ziyaretler gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl kadın yönetim kurulu üyelerinin öncülüğünde düzenlenen “Çelik Kadınlar Gecesi” etkinliğini de hatırlatan Çoşkun, bu buluşmanın sektörün kadın işveren ve çalışanları açısından çok kıymetli olduğunu ve geleneksel hale gelmesini dilediklerini ifade etti.
PASİD’in tarihi Perşembe Pazarı kültürünü yaşatma görevini de sahiplendiğini belirten Çoşkun, geçen yıl büyük ilgi gören “Perşembe Pazarı’nda Başlayan Paslanmaz Çeliğin Hikâyesi” adlı belgeselin devamının dört-beş ay içinde tamamlanacağını açıkladı. Bu çalışmaların derneğin sosyal medya hesapları ve WhatsApp grubu üzerinden üyelerle paylaşıldığını da vurguladı. Konuşmasının sonunda PASİD Başkanı Arslan Küçükemre ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kemal Çoşkun, derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.