Modern Kalıp, 2014 yılında yeni tesisiyle kapasitesini arttırmayı hedefliyor
Kalıphane ve plastik enjeksiyon konularında hizmet veren Modern Kalıp, üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini arttırmak üzere Manisanın Muradiye Organize Sanayi Bölgesinde satın aldığı 3 bin metrekarelik arsa üzerinde kurduğu yeni tesisi hızla tamamlıyor.
Proje kapsamında inşa edilen Modern Kalıp’ın yeni tesisinin bir kac ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçeceğini belirten Modern Kalıp Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim Limited Şirketi, Fabrika Müdürü Burak Direkçi, bu yeni tesis ile modern üretim süreçleri, son teknoloji ile donatılmış üretim araçları ve tecrübeli ekipleriyle yurtiçi ve yurtdışında pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini belirtti.
Kalıp tasarımı ve üretimi konusunda çözüm sunduklarını kaydeden Direkçi, firma hakkında şu bilgileri verdi: “Modern Kalıp 1998 yılında Mustafa Erdem, Arif Eski ve Aydın Aras tarafından Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde kuruldu. 100 metrekare alanda faaliyet gösteren ve bir adet CNC tezgaha sahip tesis, ilk yıllarda ağırlıklı metal enjeksiyon kalıplarının imalatı ile hizmet vermeye başladı. Her yıl büyüyerek 2007 yılında Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimize taşındık. Bugüne kadar imza attığımız projelerle bilgi ve deneyimimizi geliştirerek sektörlerinde lider firmaları müşterilerimiz arasına katmayı başardık” dedi. Plastik kalıp, metal kalıp tasarım ve imalatı hizmeti verdiklerini hatırlatan Direkçi, “Plastik enjeksiyon kalıplarında taşımacılık sektörüne, metal enjeksiyon kalıplarında otomotiv ve epoksi kalıplarında elektrik sanayisine hizmet veriyoruz.Schneider Elektrik, Süperpar, Compenanta, Etap Plastik ve Uğur Derin Dondurucu gibi önemli isimlerle çalışarak daha geniş pazar fırsatları yakaladık ve piyasada sağlıklı bir yer edindik” diye konuştu. Kalıp tasarımı ve üretimi konusunda sürekli büyüyerek geliştiklerini ifade eden Direkçi, “2013 yılında sadece bir makina yatırımı yaptık ve bununla birlikte 2 milyon Euro ciroya ulaşarak karlı bir yılı tamamladık. Modern kalıp olarak hedefimiz 2014 te bu cironun ustune cıkmaktır. Bunun dısında 2014 yılını 500 bin dolarlık 2 plastik enjeksiyon makinası yatırımı ile plastik tesisimizde en az 1.5 milyon TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl ihracatlarını da artırmayı hedeflediklerini kaydeden Direkçi, şöyle devam etti : “Geçen yıl Almaya, Pakistan ve Ukrayna’ya ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl pazarlarımız arasına Rusya, Irak, Hollanda, Fransa ve İtalya’yı da eklemeyi planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçen yılki ihracat oranımızı bu yıl yapacağımız atakla çok daha yüksek bir orana taşımayı hedefliyoruz.”
“Sektörde yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı var”
Sektörün en önemli problemin eğitimli yetişmiş eleman eksikliği olduğunu aktaran Direkçi, “Türkiye’de yaklaşık 2 bin kalıpçı mevcut. Hızla büyüyen kalıpçılık sektörü için makineleşme ile birlikte mutlaka eğitime önem vermeliyiz. Modern Kalıp olarak kendi elemanlarımızı yetiştirmek ve geliştirmek için çok ciddi çaba harcıyoruz” dedi. Sektörde rakiplerinden farklı olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini, her talebi uygun şartları sağlayıp bir adım öteye geçerek farklılık yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Direkçi, kalıp imalatı, plastik enjeksiyon kalıp tasarımı, alüminyum kalıp tasarım ve üretim konularında sektördeki teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ettiklerini belirtti. Direkçi, “İnsan ve lojistik kaynaklarımızın yetkinliğini sürekli sağlıyor ve müşterilerimizle çözüm ortaklığı bilinci içinde çalışıyoruz” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.