MÜSİAD Genel kurulu yapıldı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İnşaat Sektör Kurulu aracılığıyla MÜSİAD 20. Yıl Evleri adıyla proje başlatıklarını belirterek, ''Altyapısı oluşturuldu. Muazzam talep geldi. Projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız'' dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İnşaat Sektör Kurulu aracılığıyla MÜSİAD 20. Yıl Evleri adıyla proje başlatıklarını belirterek, ''Altyapısı oluşturuldu. Muazzam talep geldi. Projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız'' dedi.
Vardan, 2010'un derneğin 20'nci yılı olması dolayısıyla bütün yıla yayılan organizasyonlar oluşturmayı düşündüklerini, uluslararası fuar ve uluslararası iş forumunun ''ihtişamlı'' geçmesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
1,5 yıl önceki etkinliğe 2 bin 224 işadamının katıldığını ve fuarda gerçekleştirilen ankette, iş adamlarının yüzde 48'inin somut iş bağlantısı yaptığını belirttiğini kaydeden Vardan, bu yıl ''İKT'ye Üye Ülkelerin Kalkınmasında Teknolojinin Önemi'' temalı foruma, en az 3 bin yabancı işadamını getirmeyi ve binlerce iş görüşmesi yapabilmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Vardan, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu vasıtasıyla İstanbul'da ''MÜSİAD 20. Yıl Evleri Projesi'' başlattıklarını bildirerek, ''Maliyetine oluşturabilecek komple bir site yapmayı düşünüyoruz. Altyapısı oluşturuldu. Muazzam talep geldi. Projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız'' diye konuştu.
Soruları yanıtlarken, MÜSİAD'ın 15 bin civarında firmayı temsil ettiğini ve her sektörden üyesi bulunduğunu kaydeden Vardan, 'ཋ bin firma, 1 milyon 200 bin kadar istihdam sağlıyor. Üyelerimiz 17 milyar dolar civarında ihracat ve 90 milyar dolarlık üretim yapıyor'' dedi.
Vardan, derneğin 30 şubesi ve 1 temsilciliği olduğunu hatırlatırken, her yerde şubeleri olması şeklinde düşünceleri bulunmadığını ancak temsilcilik verebileceklerini söyledi.
''ÖZSERMAYESİYLE ÇALIŞAN FİRMALAR, NİSPETEN DAHA AZ HASARLA ÇIKTILAR''
MÜSİAD'ın uzlaşı merkezi gibi olduğunu, ülkenin genel coğrafyasından birçok insanı barındırdığını dile getiren Vardan, temsil ettikleri 15 bin firmanın yüzde 90'ından fazlasının KOBİ niteliğinde olduğunu, yurt dışındaki KOBİ'lerle iletişime geçtiklerinin altını çizdi.
Vardan, bir soru üzerine, genel merkez binasına taşınırken, binayı nasıl dolduracaklarını düşünürken, şimdi buraya sığamayacaklarını gördüklerini anlatarak, ''Burası yetmiyor. Herhalde başka bir mekanda, belki 20. yıl evlerinin olacağı yerde, başka bir toplantı mekanizmaları oluşturacağız gibi geliyor'' diye konuştu.
Derneğin kadın üye sayısının 100'ün üzerinde olduğunu kaydeden Vardan, üyelerinin krizi nasıl atlattığına ilişkin olarak şunları söyledi:
''Borçla iş yapmış firmaların, bankaların kredi geri çağırmaları nedeniyle sıkıntıya girdiğini görüyoruz. Dükkanlarını kapatmak durumunda dahi olanlar var. Bizim içimizde de sıkıntı çekenler vardı. Türkiye geneline göre daha az hasarla çıktılar. Özsermayesiyle çalışan firmalar, nispeten daha az hasarla çıktılar. Bizim üye genelimizde de böyle bir durum var.''
YENİ YÖNETİM KURULU
Geçen yıl yönetim kurulunda yer alan ve görev süreleri dolan genel başkan yardımcıları Hasan Büyükdede, Sadık Ayhan Saruhan, Ali Gür ile yönetim kurulu üyeleri Kenan Atalay, Dursun Topçu ve Mehmet Akif Özyurt'un yerine Ergun Kont, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Mehmet Yalçıntaş, Selahattin Esim ve Seyyid Mahmut Nebati yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.
19. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası MÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu ve görev dağılımı şu şekilde oluştu:
1. Ömer Cihad Vardan - Genel Başkan
2. Mehmet Nuri Görenoğlu - Kurumsal ve Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
3. Nail Olpak - Sektör Kurulları, Bilim Teknoloji ve Personelden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
4. Mehmet Develioğlu - Araştırmalar ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
5. Murat Kalsın - Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
6. Ali Reis Topçu - Teşkilat ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
7. Can Tülümen - Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı
8. Adnan Bostan - Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı
9. Mehmet Zeki Kaldırım - Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı
10. Seyyit Mahmut Nebati - Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı
11. Kemal Yamankaradeniz - Basın Komisyonu Başkanı
12. Hikmet Köse - Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı
13. Necmettin Öztürk - Sektör Kurulları Komisyonu Başkan Yardımcısı
14. Abdurrahman Kaan - Mali İşler Komisyonu Başkanı
15. Selahattin Esim - Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı
16. Mehmet Yalçıntaş - Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkan Yardımcısı
17. Eyüp Akbal - Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı
18. Ergun Kont - Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı
19. Nazım Özdemir - Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı
20. Kerim Altıntaş - Eğitim Komisyonu Başkanı
AA
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.