Ocak Ayı Satışlarından Sonra Şubat'ta Çelik Talebi Düşüş Gösteriyor
Ocak ayında kabul edilebilir satışlar gerçekleştirdikten sonra, Şubat'ın ilk günlerinde kullanıcı son taraftan gelen talep zayıf görünüyor. Avrupa Birliği'nin ekonomik krizi ve Ukrayna ile Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle tüketim seviyelerinin küçülmesine rağmen çelik üreticilerinin fiyat artışları, alıcıları "kafa karışıklığına" sürüklüyor.
AB Çelik Fiyatları İthalatta Sınırlamalar ve Üretim Kapasitesinin Azalmasıyla Destekleniyor
Assofermet'in piyasa notunda belirttiği gibi, zayıf talebin nedenleri arasında AB ekonomik krizi ve Ukrayna ile Ortadoğu'daki çatışmalar da bulunuyor. AB çelik fiyatları, ithalat üzerindeki güçlü sınırlamalar ve Avrupa üretim kapasitesinin azaltılmasıyla destekleniyor. Bu, dört olan mevcut yüksek fırın sayısından sadece birini çalıştıran Acciaierie d’Italia krizine ekleniyor.
Asyalı Üreticiler Avrupa Çeliklerine Kıyasla Daha Rekabetçi
Avrupa çeliklerine kıyasla özellikle Asya'dan gelen teklifler daha rekabetçi görünüyor. Ancak, ithalat kotalarının hızla tükenme riski Asyalı teklifleri daha az cazip hale getiriyor ve İtalyan alıcıların tedbirli davranışlarını tetikliyor.
Assofermet, Dağıtıcıların Satış Fiyatlarında Artış Öngörüyor
Assofermet, zayıf aşağı yönlü piyasaya rağmen dağıtıcılardan kısa ve orta vadede satış fiyatlarında olası artışları öngörüyor. Ocak ayında sektörün maruz kaldığı önemli maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak, "Servis merkezi depolarında önümüzdeki aylarda bobinlerin kullanılabilirliğini etkileyecek bobin çelik tesislerinden teslim süresinin uzamasını vurgulamakta fayda var" denildi.
Natalia Capra France
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.