Paslanmaz Çelik Sektörü Ek Vergilere Karşı Tek Ses: Talha Özger’den Açıklama
Paslanmaz çelik kullanan sektörler, artan gümrük vergileri ve anti-damping soruşturmalarına karşı birleşti. Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Talha Özger, sektördeki zorlukları ve taleplerini açıkladı.
Paslanmaz çelik kullanan sektörler, artan gümrük vergileri ve devam eden anti-damping soruşturmaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Sektör temsilcileri, bu durumun üretim maliyetlerini artırdığını, ihracat pazarlarında rekabet güçlerini zayıflattığını belirterek, yetkililerden destek talep ediyor. Bu çerçevede bir araya gelen Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Talha Özger, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.
Talha Özger’in Açıklaması:
"Anti-damping soruşturmasının bir an önce sonlandırılması için yetkililerle bir araya geldik. Sonrasında da bu toplantımızı düzenledik. Bu toplantının ardından bu soruşturmanın son bulmasını talep ediyoruz. 2012’den bu yana sektörün içindeyim. 12 yıldır bu sorunlarla, ek vergilerle uğraşıyoruz. Bu masada toplanan sanayicilerin tamamı ihracat tarafında sorunla karşı karşıya. Bir ürünü alıp, üretiyoruz, katma değer yaratıyoruz. İhracat yapmak için ülke ülke dolaşıyoruz. Küresel daralmalardan zaten etkileniyoruz. Bir de yüzde 12’lik vergi ile uğraşıyoruz. Bizim daha çok üretip ‘Made in Türkiye’ algısını artırmamız gerekiyor. Yıllardır ek vergilerle karşılaşıp, cebimizden karşılayıp ihracat yaptık. Pandemi döneminde döviz kurları artarken hep destek verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Ancak şu anda karşı karşıya kaldığımız ek verginin sıfırlanmasını, anti-damping soruşturmasının ivedilikle kapatılmasını istiyoruz. Sanayicilerimiz finansman tarafında zorlanırken, sorunun acilen çözülmesini bekliyoruz. 45 bin firmayı temsil eden 1 milyon kişiye istihdam sağlayan sektörler olarak açık çağrı yapıyoruz."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.