Pilzin yeni yeterlilik programı - İleri eğitime sistematik yaklaşım
Pilz, makine emniyeti ve otomasyonu alanında profesyonel gelişim için yeni bir uluslararası yeterlilik programı geliştirmiştir. Sonuç olarak, şirketler içinde daha fazla yeterlilik elde etmek için bireysel gereksinimleri karşılayan bir eğitim programı ortaya çıkmıştır.
Pilz, makine emniyeti ve otomasyonu alanında profesyonel gelişim için yeni bir uluslararası yeterlilik programı geliştirmiştir. Sonuç olarak, şirketler içinde daha fazla yeterlilik elde etmek için bireysel gereksinimleri karşılayan bir eğitim programı ortaya çıkmıştır. Dünya genelinde, yeterlilik kavramı, eğitime katılanlara temel bilgilerden TÜV sertifikalı uzman seviyesine kadar rehberlik eder.
Eğitim kurslarının içeriği ve yapısı, ilgili tarafların kişisel yeterlilik gelişimlerini planlayabilmeleri amacıyla tasarlanmıştır: Program, kendi seviyenizde giriş yapmanıza ve istediğiniz yeterlilik standardına kadar eğitime devam etmenize olanak sağlar. Eğitim programının bir özelliği de uluslararası anlamda harmonize olmasıdır. Pilz, çeşitli seviyeleri ve yeterlilik geliştirme yollarını ayrı ayrı ülkelerde aynı standartta ve yerel dilde sağlar.
Standartları belirleme
Böylece küçük kuruluşlar, çalışanlarının bilgi birikimini dünya genelinde geçerli olan aynı bilgi birikimi düzeyine kolayca getirebilir. Daha büyük şirketler ise Pilz ile sürekli eğitim programlarını bütünüyle uygulayabilir, çalışanlarını sistematik olarak gelişmesini sağlar ve bunlara ilaveten şirket genelinde yeterlilik standartlarını uygulayabilir.
Uygulamada program dört farklı kademeden oluşmaktadır. Her bir kademenin içeriği karmaşıklıkta artar ve kademeler konu alanına bağlı olarak birbirinin üstüne koyarak ilerler.
Kademe kademe uzmanlık
“Giriş” seviyesindeki eğitim kursları, ilgili konu alanı hakkında özel bir ön bilgi gerektirmez. Delegeler seminerlere katılır veya konuya giriş yapmak asına web tabanlı eğitim kursu “Makine emniyeti –
Giriş ve pratik uygulama” gibi E-Öğrenme araçları kullanır. Bu onlara uzmanlaşma konusunda üstüne koyarak devam edebilecekleri iyi bir genel bakış sunar.
“Temel” seviyede Pilz, iyi bir teknik anlayış elde etmek için “makine atölyesi için risk değerlendirmesi” gibi tüm ilgili temelleri sunar. “Gelişmiş” seviyesi için delegelerin bir konu alanında önceden iyi bilgi birikimi ve deneyime sahip olmaları gerekir. Delegeler, “CE işaretinin temelleri” gibi eğitimlerde bilgilerini derinleştirir ve kilit alanlarda profesyonel becerilerini geliştirirler.
“Uzman” seviyesi, bir konuda mutlak bir uzman olma adımı olarak amaçlanmaktadır. “CE İşaretinde CECE - Sertifikalı Uzman” gibi nitelikler her zaman bir dış test kuruluşu tarafından onaylanır ve sertifikalandırılır.
Pilz, en son eğitim konseptlerine uygun olarak her seviyede etkileşimli eğitim sunmaktadır. Eğitim kursları, makine emniyeti, otomasyon ve teknolojiye ek olarak alternatif konu alanlarından güncel başlıkları da kapsar.
“İleri eğitim hiç bitmeyen bir süreçtir. Sürekli ileri eğitim ve personel geliştirmenin öneminin şirketler bünyesinde artmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. Programımızın tam olarak uyduğu yer de burasıdır. İlerici, modüler ve tamamen bireysel.” şeklinde açıklıyor Pilz Akademisi Başkanı Andreas Schott.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.