Prof Dr. Nesrin Yardımcı ikinci kez ECCS başkanlık koltuğuna oturdu
Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, dört yıl aradan sonra ikinci kez Avrupa Yapısal Çelik Birliğinin (ECCS) başkanı oldu. Önümüzdeki yıl 60. yılını kutlayacak olan ECCS, 2015 yılındaki genel kurulunu Prof. Dr. Nesrin Yardımcı başkanlığında İstanbulda yapacak.
Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, dört yıl aradan sonra ikinci kez Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (European Convention for Constructional Steelwork- ECCS) başkanı oldu. Prof. Dr. Yardımcı geçtiğimiz ay İtalya’nın Napoli kentinde gerçekleştirilen ECCS Genel Kurulu’nda yapılan törenle ECCS Başkanlığını Prof. Dr. Raffaele Landolfo’dan devraldı. Aynı zamanda “ECCS’nin İlk Kadın Başkanı” ünvanına da sahip olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, yine bir ilke imza attı. 4 yıl aradan sonra ikinci kez ECCS Başkanlık koltuğuna oturan Prof. Dr. Yardımcı, böylece ECCS Başkanlık madalyonunu 15 yıl içinde üçüncü kez Türkiye’ye getirmiş oldu. 1999-2000 yıllarında Prof. Dr. Tevfik Seno Arda da ECCS’ye başkanlık yapmıştı. Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’nın başında bulunduğu Türk Yapısal Çelik Derneği, Avrupa’da temsil edilen sivil toplum kuruluşları, birlik ve dernekleri arasında Türkiye’yi en etkin şekilde temsil etmesiyle tanınıyor.
Çelik sektörü Türkiye’de buluşacak
Bu arada Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’nın ECCS başkanlığına seçilmesiyle birlikte Türk Yapısal Çelik Derneği önemli bir organizasyona da ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki yıl 60. yılını kutlayacak olan ECCS, 2015 yılındaki Genel Kurul Toplantısı’nı İstanbul’da yapacak. Genel kurulla birlikte 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu, Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Ödülleri Töreni ve ECCS’in 60. Yıl Kutlaması da yine İstanbul’da gerçekleşecek. Türkiye, bu sayede dünyanın önde gelen çelik üreticilerini de ağırlama fırsatı bulacak. Ayrıca ‘ECCS Çelik Yapılar Öğrenci Yaz Çalıştayı / Kampı’da ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde ve ECCS üyesi ülkelerden gelecek öğrencilerin katılımıyla 2015 yazında İstanbul’da gerçekleşecek.
Türk Yapısal Çelik Derneği Hakkında
Türk Yapısal Çelik Derneği (Turkish Constructional Steelwork Association (TUCSA), bir deprem ülkesi olan Türkiye’de yapılarda çelik kullanımını artırmak, çeliğin önemini anlatmak ve sektörün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 20 Temmuz 1992 tarihinde kuruldu. Dernek, kuruluşundan itibaren çelik yapıların Türkiye’de standartlara uygun tasarlanması, doğru malzemeyle doğru yapımı ve kullanımının yaygınlaştırılması konularında yoğun çaba harcadı. Sektörün gelişmesi için yayınlar çıkaran, Yapısal Çelik Günleri ve seminerler düzenleyen, eğitim ve kurslar açan, öğrencilere yönelik etkinlikler organize eden Türk Yapısal Çelik Derneği, ECCS’de aktif rol alarak Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulundu. Eğitime verdiği destekle de dikkat çeken derneğin, Marmara Depremi’nden sonra İzmit’te çelik taşıyıcı sistem ile yaptığı üç katlı okul, ECCS tarafından “50 Yılın En Büyük Projesi” olarak nitelendirildi.
ECCS Hakkında
Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (European Convention for Constructional Steelwork- ECCS) temelleri İkinci Dünya Şavaşı’ndan çıkan ve yeniden yapılanma ihtiyacında olan Avrupa’da, “Avrupa Kömür ve Çelik Birliği’nin (European Convention for Steel and Coal-ECSC) 1952 yılında kurulmasının ardından atıldı. Böylece, sınırlı demir çelik kaynaklarının daha verimli kullanılması için standartların belirlenmesi, çelik yapıların daha güvenli, daha ekonomik ve daha çağdaş yapılması, bunun için çeliğin avantajlarından yeteri kadar yararlanılması ve çelik yapıların bilinçli bir şekilde yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Ekim 1955 tarihinde ECCS kuruldu. ECCS, 2015’te 60. yılını İstanbul’da kutlamaya hazırlanıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.