PROJELER RAFLARDAN İNECEK, SANAYİDE ÜRETİME DÖNÜŞECEK
İDDMİB’in ev sahipliğini yapacağı Ar-Ge Proje Pazarı, Türkiye genelindeki üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile girişimcilerin projelerini bir araya getirecek.
İDDMİB’in ev sahipliğini yapacağı Ar-Ge Proje Pazarı, Türkiye genelindeki üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile girişimcilerin projelerini bir araya getirecek.
İDDMİB’in ev sahipliğini yapacağı Ar-Ge Proje Pazarı, Türkiye genelindeki üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile girişimcilerin projelerini bir araya getirecek. Proje sahipleri ile sermaye sahipleri buluşturularak raflarda bekleyen projelerin hayata geçirilmesine de öncük edecek olan organizasyonda ayrıca başarılı bulunan projeler ödüllendirilecek.
Ekonomi Bakanlığı’nın daha çok katma değeri yüksek ürün üretilmesine yönelik çalışmalarına bir destek de İDDMİB’den geldi. İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği yenilikçi projeleri sanayi ile buluşturmak için Proje Pazarı düzenliyor. 7 Ağustosta proje alımına başlanan Proje Pazarı’nda son başvuru tarihi 30 Eylül 2012. Gelen projeler 31 Ekim’de düzenlenen bir etkinlikle sergilenirken, başarılı olan projelere 12 bin TL’ye varan para ödülleri verilecek.
Birçok proje hayata geçmeyi bekliyor
Türkiye’de yenilikçiliğe yönelik birçok projenin bulunduğunu ancak, büyük çoğunluğunun doğru yerlere ulaşamadığı için raflarda beklediğini vurgulayan İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, İDDMİB’in Ar-Ge Proje Pazarı’nın bu projeleri raflardan indirerek, sanayici ile buluşturacağını ve üretime dönüştüreceğini söyledi.
Akademisyenler, öğrenciler, KOBİ’ler, Ar-Ge / İnovasyon çalışması olan proje sahipleri, proje fikri olan girişimciler ile projelere ortak olmak isteyen ve finansman sağlamak isteyen müteşebbislerin hedeflendiği proje pazarında, demir-çelik-paslanmaz, alüminyum, bakır, özel metal gurubu ve kompozit malzemeden mamulleri içeren hammaddelere yönelik projeler görücüye çıkacak.
Birinciye 12 bin TL ödül verilecek…
Arge Proje pazarına katılan tüm projeler, üretici imalatçı ve sanayicilerle buluşacak. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, Türkiye’nin en önemli sorunları arasında gelen cari açığı azaltmak ve üretimde yerli hammadde kullanımını arttırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Türkiye’nin artık kendi markasını üreten bir ülke haline geldiğini belirten Öztiryaki, “Proje pazarına gelen ürünler arasında yapılan değerlendirmelerde ilk üç sırayı alanlar para ödülü alacaklar. Üniversitelerimizi ve KOBİ’lerimizi teşvik etmek istiyoruz. Hükümetin ihracata dayalı büyüme modelini benimsiyoruz ve 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata ancak daha çok katma değeri yüksek ürünler üreterek ulaşabileceğimizi biliyoruz. Ülkenin her kesimindeki girişimcilerimizi, akademisyenlerimizi, sanayicilerimizi ve öğrencilerimizi proje pazarına katılmaya, fikirlerinin üretime dönüştüğünü görmeye davet ediyoruz” dedi.
Proje pazarında Sanayici, akademisyen, girişimci ve öğrenci olmak üzere dört ana kategoride başarılı bulunan ve ilk üç sırayı alacak olan projeler para ödülleriyle ödüllendirilecekler. Buna göre her kategoride birinci seçilen projeye 12 bin TL, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek.
Doğulu üniversitelerden yoğun ilgi var
Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin davet edildiği proje pazarı özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki üniversitelerden yoğun ilgi var. Genellikle batıdaki üniversitelerin bu tür çalışmalara davet edildiğini belirten üniversite temsilcileri, kendilerine de çağrı yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını, ellerindeki projeleri pazara yönlendireceklerini söylediler.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.