Rızanur Meral 4. kez İSDER Başkanı seçildi
İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral oy birliği ile 4. kez İSDER Başkanlığına seçildi.
İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral oy birliği ile 4. kez İSDER Başkanlığına seçildi.
İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral oy birliği ile 4. kez İSDER Başkanlığına seçildi.
İstif Makineleri, depo, kaldırma, yükleme, ekipmanları sektörünün yüzde 70’ini temsil eden İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Derneğin kuruluşundan bu yana İSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Rızanur Meral, genel kurulda oy birliği ile önümüzdeki 2 yıl için tekrar başkan seçildi. İSDER Başkanlığı görevini 4. kez üstlenecek Rızanur Meral gelecek dönemde İSDER’e hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti.
“İSDER olarak kurulduğumuz günden bugüne bakanlar dâhil 200 bürokratla görüşüp sektörün sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık” diyen Rızanur Meral, “Almanya, Brezilya, Çin ve İtalya gibi ülkelerde düzenlenen sektörümüzün en büyük fuarlarında, Türk günleri düzenleyerek, ilgili resmi kurumları bu programa davet edip, ülkemizin tanıtım ve lobi çalışmalarını üstlendik’’ dedi.
Rızanur Meral, yeni dönemde prensipli bir şekilde büyümeye ve sektörü kucaklamaya devam edeceklerini belirtti. Rekabetin adil olmasını ve tüketicinin zarar görmemesini hedeflediklerini ifade eden Meral, “Türkiye’ye standart dışı gelen ürünlerin denetlenmesi ve olabildiğince engellenmesi için çalışacağız. Hem yerli sanayiyi, hem kaliteli mal ithalatçısını, hem de kaliteli hizmet veren üyelerimizi kollamak adına çalışacağız. Özellikle Uzakdoğu’dan Türkiye’ye gelen standart dışı ürünlerin standart bir noktaya getirilmesini hedefliyoruz” dedi.
Forklift imalat sektörünün Türkiye’de beklenen hızda gelişmediğini dile getiren Meral, özellikle son zamanlarda Uzakdoğu’dan gelen standart dışı ve ucuz ürünlerin ithalatının bu konuda önemli rolünün olduğunu belirtti. Vinç, raf sektörlerinde ve diğer motorlu olmayan istif elemanlarında Türkiye şuan üretimini güçlü bir şekilde devam ettiğini dile getiren Rızanur Meral, ”Bu sektörlerinde gerek ikinci ele, gerekse standart dışı ürünlere karşı korunmasının sürdürülmesi lazım ki bu sektörler kendi ayakları üzerinde durabilir ve dünyada daha güçlü rekabet edebilir hale gelsinler. Şu anda rekabet ediyorlar ama daha fazla güçlenmeleri için de onlara o ortamı sağlamak lazım. Yerel kullanıcıların Türkiye’de üretilen ürünleri tercih etmeleri de uzun vadede bu firmaların güçlenmesine katkı sağlayacaktır“diye konuştu.
Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hareket edeceğiz
Sektörün istekleri doğrultusunda bürokratik ihtiyaçlarını geliştireceklerini ifade eden Rızanur Meral şöyle devam etti: “Sektörümüz için gerekli olan bütün fuarlar ile anlaşarak üyelerimize maddi anlamda nefes aldırmayı düşünüyoruz. Nitelikli elaman ihtiyacı konusunda Akredite bir kuruluş olma çalışmalarına başlayacağız. Bu sayede Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde firmalarımızın nitelikli elaman ihtiyacından, iş güvenliği ve sağlığına, satış sonrası hizmet ve yeterliliğinden, ülkemize transfer edeceğimiz yenilikçi transferlere kadar birçok alanda aktif bir çalışma içinde bulunacağız. Başta Endüstriyel depo ve raf sistemleri ve Vinç üreticilerinin tasarım, imalat, montaj ve kalite süreçlerini bilgi ve teknoloji odaklı yöntemler ile gerçekleştirmelerini ve sürdürülebilirliğini sağlamak adına "İSDER Q-MARK" kalite sertifikasyon programına katılımlarını sağlamak ve teknik uygunluk değerlendirme sürecinde başarılı firmalara "kalite lisansı" vermek için üniversiteler ile işbirlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
İsder’İn yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Rızanur Meral, Alparslan Kurtmen, Ender Akbaytogan, Faruk Köse, Halil İbrahim Gül, Halil Tamer Öztoygar, Memhet Şükrü Eltutar,
Mehmet Ünsal Kuyucu, Murat Kır Çukurova, Sönmez Yazıcı, Taner Sönmezer.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.