Schunk Türkiye payını yüzde 65'e çıkarmayı hedefliyor
Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
“Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunan Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve Almanya Genel Merkez içindeki payını 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
Ortadoğu'nun merkez üssü seçildi
Her geçen gün büyüyen hedeflerle yoluna devam eden Schunk Türkiye, otomotiv yan sanayisi başta olmak üzere havacılık, savunma sanayi, plastik gibi çok sayıda sektöre katma değer yaratıyor.
Türkiye pazarında 2007'den beri faaliyetlerini sürdüren Schunk, dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı.Her yıl ortalama yüzde 30 büyüyen Schunk Türkiye, söz konusu başarısından ötürü global tarafından 2015 yılında Orta Doğu’nun merkez üssü olarak seçildi.Gelecek dönemde Türkiye organizasyonunu daha da büyüterek çok daha fazla şirkete inovatif ürün ve çözümleriyle katma değer katabilmeyi amaçlayan Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını ise 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
Dünyada robot şirketlerine en fazla tutucu satan şirket
Dünya genelinde robot şirketlerine en yüksek oranda gripper satışı gerçekleştiren şirket olarak dikkat çeken firma, Türkiye pazarında ise otomatik takım değiştiricinin adet bazında en çok kullanıldığı marka konumunda bulunuyor.
Talaşlı imalat alanında da manyetik tabla ve hidrolik takım tutucuda pazar lideri olan firma; akıllı gripperlar'dan çapak almaya, zımparalama ve taşlama uygulamaları için kullanılan robotik tesviye ekipmanlarından plug&play ve adheso tutucuları kategorilerine birçok inovatif ürün ve çözüm sunuyor.
Robotik tesviye ekipmanlarının potansiyeli yüksek
Markanın ürün grubunda yer alan akıllı gripperlar; gripper çenelerinin pozisyon, hız ve kuvvet kontrolünü sağlıyor ve bu ürünler Profinet, EtherCat, Profibus ve CAN haberleşme ara yüzleriyle çalışıyor.Söz konusu olan teknoloji; entegre motor ve kontrol teknolojisiyle markanın tutucularının uzun ömürlü, güçlü ve yüksek hassasiyetli yapısının bir araya gelmesiyle oluşturuldu.
Çapak alma, zımparalama ve taşlama uygulamalarında kullanılan robotik tesviye ekipmanları, birçok sektörde zorlu, kirli ve insan sağlığını riske atan uygulamalar olduğu için robotlu çözümlere daha hızlı entegre edilebilir durumda ve ürünlerin Türkiye pazarındaki potansiyelinin yüksek olduğu ifade ediliyor.
Aynı zamanda plug&play ürün grubunun dünyadaki ilk üreticisi olan firma, tutucudan takım değiştirmeye, kuvvet tork ölçümü yapan sensörlerdenkolaboratif ve hafif robotlara kadar geniş bir yelpazede ürünler sunuyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.