Tata Steel, Hükümet Fonları Artarsa Port Talbot Tesisine Yatırımlarını Artırabilir
Hint çelik üreticisi Tata Steel, daha fazla hükümet finansmanı sağlanırsa Port Talbot tesisine ek yatırımlar yapmayı düşünecek. Şirket, gelecek yatırımlarını, doğrudan indirgenmiş demir (DRI) teknolojisi dahil olmak üzere, çeşitli alanlara yönlendirebilir. Bununla birlikte, yatırımların gerçekleşmesi gaz ve hidrojen tedarikinin garanti edilmesi gibi belirli koşullara bağlı olacaktır.
Bazı koşullar altında, şirket doğrudan demir geri kazanım teknolojisine yatırım yapmayı da düşünecek
Hint çelik üreticisi Tata Steel, daha fazla hükümet fonu ayrılırsa gelecekte Port Talbot tesisine ek yatırımlar yapmayı düşünecek. Şirketin Genel Müdürü T.V. Narendran, BBC raporlarına göre.
Tata Steel'in İngiltere'deki yeniden yapılandırma planları 2.8 bin işten çıkarmayı içeriyor. Şirket, bu yılın sonunda Port Talbot çelik tesisindeki her iki yüksek fırını da kapatarak yerlerine bir elektrik ark fırını koyacağını duyurmuştu.
T.V. Narendran, yüksek fırınları kapatma kararının, şirketin 15 yıllık işletme süresi boyunca yatırımdan bir geri dönüş alamaması ve üretim varlıklarının yaşam döngülerinin sonuna yaklaşması nedeniyle alındığını belirtti.
The Guardian, Tata'nın kararının yanı sıra British Steel'in Scunthorpe'daki yüksek fırınlarını kapatma planının, ülke için yeni bir dönemi işaret edeceğini belirtiyor. Çünkü İngiltere, Sanayi Devrimi'nden bu yana ilk kez demir cevherinden çelik üretemeyecek. Hint şirketinin Port Talbot projesi ise İngiltere'nin hurdasının kullanımına dayanıyor, çünkü ham maddeler şu anda çoğunlukla ülkeden ihraç ediliyor.
Tata Steel'in CEO'su, şirketin doğrudan indirgenmiş demir (DRI) teknolojisine yatırım yapmayı düşüneceğini doğruladı. Teknoloji, bir elektrik ark fırını ile birlikte kullanılabilir ve yüzlerce iş yaratacaktır. Ancak bu, şirketin rekabetçi bir fiyata gaz sağlamayı ve ardından sıfır emisyonlu hidrojen sağlamayı garanti edebilmesi durumunda mümkün olacaktır.
Tata Steel, Avrupa'daki varlıklarını yeniden yapılandırmaya odaklanıyor. Hollanda'daki decarbonizasyonun ilk aşaması, kok üretiminden DRI'ya geçişi içerir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.