TEB, Girişimcilerin Danışman Bankası oluyor
Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ Bankacılığı’ndaki danışmanlık tecrübesini girişimcilik alanına taşıyarak Türkiye’deki en büyük “Girişim Bankacılığı” hareketini başlatıyor.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ Bankacılığı’ndaki danışmanlık tecrübesini girişimcilik alanına taşıyarak Türkiye’deki en büyük “Girişim Bankacılığı” hareketini başlatıyor. Bu doğrultuda şubelerinde görevli müşteri temsilcilerini Girişim Danışmanı olarak eğiten TEB, öncelikle yüksek katma değer sağlayacak projelerin sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.
TEB’in “Girişim Bankacılığı” kapsamında; işletme, finans, muhasebe, marka-patent danışmanlığı gibi imkanları ücretsiz olarak sağlamak amacıyla tasarladığı ve Türkiye’de bir ilk olan TEB Girişim Evi, 29 Ocak Salı günü Ataşehir’de açıldı. TEB Genel Müdürü Varol Civil ile TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz’un ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleşen TEB Girişim Evi açılış töreninde, TEB’in desteklemekte olduğu girişimciler de projelerini katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.IFC tarafından KOBİ Bankacılığı alanındaki finans dışı hizmetleriyle dünyaya örnek gösterilen Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ Bankacılığı’ndaki tecrübesini girişimcilik alanına taşıyarak Türkiye’deki en geniş kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini başlatıyor. Bu doğrultuda şubelerinde görevli müşteri temsilcilerini birer Girişim Danışmanı olarak eğiten TEB, öncelikle yüksek katma değer sağlayacak projelerin sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.
TEB tarafından işletme, finans, muhasebe, marka-patent danışmanlığı gibi imkanları ücretsiz olarak sağlamak amacıyla tasarlanan ve Türkiye’de bir ilk olan TEB Girişim Evi, 29 Ocak Salı günü Ataşehir’de açıldı. TEB Genel Müdürü Varol Civil ve TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz’un ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla Ataşehir’de gerçekleştirilen TEB Girişim Evi açılış töreninde TEB’in desteklemekte olduğu girişimciler de projelerini katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.
TEB Girişim Evi’nin açılış töreninde katılımcılara seslenen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan şunları dile getirdi: “Ülke olarak bizim en büyük sermayemiz KOBİ’lerimiz ve girişimcilerimiz. Onların cesaretli çalışmaları bugün bizi diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliğimiz. Ancak sadece cesaret yeterli olmuyor, KOBİ’lerimizin ve girişimcilerimizin onları doğru şekilde yönlendirecek danışmanlara ihtiyacı var. Bu nedenle TEB’in bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum, bizi 2023’e taşıyacak en önemli projelerden biri olduğuna inanıyorum. Girişim Bankacılığı’yla diğer bankalara örnek olan TEB’in açılımı bence Titiz Ehil Bankacılık…”
TEB Genel Müdürü Varol Civil ise, “Reel sektöre sunduğumuz desteğin, ‘Girişimcilerin Danışman Bankası’ olmamızla birlikte daha da güçleneceğine eminiz. Amacımız, inovatif yaklaşımıyla Türk Bankacılık sektörüne yeni açılımlar kazandıran bir banka olarak, yenilikçi ve parlak fikirli girişimcilerimizin yanında yer almak; bu girişimcilerimizin yüksek katma değerli projelerini işe dönüştürebilmeleri ve ticarileştirebilmeleri için Danışman Banka yaklaşımımızla tam destek vermek. Girişimci Bankacılık modelimizle sadece teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere değil, yüksek katma değerli projelere sahip tüm girişimcilere yardımcı olmayı hedefliyoruz. TEB Girişim Evi de, Türkiye’de bugüne kadar hayata geçirilen en geniş Girişim Bankacılığı konseptinin ilk adımı olmasıyla önem kazanıyor” dedi.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise, “Türkiye’de yılda ortalama 128.000 şirket kuruluyor. Bu yeni kurulan işletmelerin %20’si ilk yıl, %50’si ise 5. yıl sonunda işletme hayatından çekilmek zorunda kalıyor. Hedefimiz Girişim Bankacılığı modelimiz ve KOBİ Bankacılığı’ndaki danışman banka anlayışımız ile girişimcilerin doğru teknik ve yönetsel modeller kurgulayarak ticari hayata adım atmalarına destek verirken, bu vesileyle daha başarılı ve uzun ömürlü girişimciler yetiştirmek” dedi.
TEB Girişim Evi girişimcilere ne gibi imkanlar sunuyor?1000 m2 büyüklüğündeki TEB Girişim Evi’nde 2 toplantı odası ve 50 kişilik bir eğitim salonu yer alıyor. Yüksek katma değer üreten girişimcilere danışmanlık hizmeti veren bir danışmanın sürekli olarak hazır bulunacağı TEB Girişim Evi’nde düzenli olarak girişimcilere yönelik eğitimler yapılacak. TEB Girişim Evi’nde görevli danışman; henüz yolun başında olan girişimcilerin doğru iş modeli, doğru iş planı ve doğru fizibilite üzerinden ilerlemelerine katkı sağlayacak. Söz konusu danışmanlar girişimcilere sadece fikir aşamasında destek sağlamakla kalmayacak; girişimciliğe başlamış ancak henüz yolun başında olanlara da satış, pazarlama, hedef Pazar araştırması, iş planı gibi konularda danışmanlık yapacak.
TEB Girişim Evi’nin içinde bir de Kuluçka Merkezi olacak. E-business, bilişim ve yazılım üzerine projeleri olan girişimcilere fiziki bir çalışma ortamı sunmak üzere geliştirilen bu Kuluçka Merkezi’nden de 25’i sürekli, 25’i ise dönemsel olmak üzere 50 girişimci yararlanabilecek. Bilgisayar, yazılım, internet gibi IT altyapılarının girişimcilere sağlanacağı Kuluçka Merkezi’nde ayrıca; “Danışmanlık / Mentorluk”, “İş Yönetim Danışmanlığı”, “Akademik Destek”, “Networking Desteği”, “Kurumsal Web Sitesi Oluşturma Desteği”, “Marka, Patent, Fikir Tescili Danışmanlık Desteği” ve “Mali Müşavirlik Danışmanlık Desteği” gibi girişimciler için önem taşıyan ek hizmetler de sunulacak.
TEB, İstanbul’da Özyeğin Üniversitesi ve Girişim Fabrikası, Ankara’da ise ODTÜ ile iş birliği yaptıTEB, Özyeğin Üniverisitesi ve Girişim Fabrikası ile yaptığı işbirliği ile de Girişim Fabrikası’nın bilgi birikimini ve tecrübesini TEB’in desteklediği girişimcilere aktarmasını sağlayacak.
Girişim Bankacılığı kapsamında İstanbul dışındaki girişimcileri de unutmayan TEB, Ankara’da ODTÜ Teknokent ile yaptığı iş birliği kapsamında ODTÜ Teknokent içindeki Teknogirişimci Kuluçka Merkezi ve ATOM Kuluçka Merkezi’nin (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) finans çözüm ortağı oldu. Bu kuluçla merkezlerinin yönetimine giren TEB, ayrıca ATOM’a bağlı olarak yapılacak yarışmaların da iş ortağı olacak.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.