TSE dünya rekoru kırarak Marmara’da 5.500 kişiye eğitim ve sertifika verdi
Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nün, Marmara Bölgesi için 18 Haziran’da başlayan kalite seferberliğinin ikinci halkası tamamlandı. 18-29 Haziran 2012 tarihleri arasında, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteği ile “Marmara Kalite Günleri” eğitim etkinliği adı altında gerçekleştirilen dünyanın en geniş kapsamlı kalite eğitim programı, emeği geçenlerin ödüllendirildiği geceyle sona erdi.
TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ve TSE Marmara Bölge Koordinatörü Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Mehmet Hüsrev’in ev sahipliğinde, Üsküdar’daki O Ağacın Altı Restaurant’ta gerçekleşen geceye Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu katıldı.
BİLİM DİPLOMASİSİNE BAŞLIYORUZ
Gecede bir konuşma yapan Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, 2023 yılı vizyonu ve daha ötesine ulaşılması için çarenin, bilim ve teknolojide ileriye gitmek olduğunu söyledi. Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Kavranoğlu, şöyle konuştu:
“Bugüne kadarki şekilde iş yapmaya devam edersek bu vizyona ulaşmamız mümkün değildir. Bizim birlik olarak yüksek katma değerli ürünlere yönelmemiz ve var olan sanayimizi dönüştürmemiz gerekiyor. Bu da ancak bilim ve teknoloji ile olur. Bunun olması için de bütün ülkemizin entegre olarak bu hedefe kilitlenmesi gerekiyor. Öyle bir ortam oluşturmamız lazım ki ne sanayi üniversitesiz ne de üniversite sanayisiz olsun. Artık üniversitelerimizin vizyonu bilim ve teknoloji olması lazım, dolayısıyla da üniversitelerimizi rekabete açmamız lazım.''
Dünyanın neresinde Türk bilim insanı varsa onlara sahip çıkılacağını, arkasında durulacağı müjdesini veren Kavranoğlu, bu amaçla önümüzdeki bir yıl içinde yaklaşık 10 ülkede bilim teknoloji ataşeliklerimizin olacağını söyledi. Bu çerçevede 12-13 Temmuz'da İstanbul'da 1. Dünya Türk bilim İnsanları Kurultayı’nın toplanacağını duyuran Kavranoğlu, “Bu kurultayda yaklaşık dünyanın her tarafından gelmiş 200 adet bilim insanıyla toplanacağız ve hep birlikte Türkiye'yi daha ileriye götürmek için bilim ve teknoloji açısından neler yapabiliriz bunu paylaşacağız'' diye konuştu.
TSE, 70 ÜLKEDE OFİS AÇACAK
TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise TSE’nin küresel bir güç olmak zorunda olduğunu söyledi. İhracatçılarımızın gümrük duvarlarını aşabilmesi için gittikleri ülkelerde ofis açmaya başladıklarını anlatan Şentürk, şöyle konuştu:
“12 noktada ofis açtık, 23 ülkede de ofis açma çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz yıl sonu itibariyle 30 ülke, 2013 sonunda 70 ülkeye çıkabilmek. Standartları belirleyen ülke olmamız gerekiyor. Standart belirleyebilmekle ilgili Avrupa standartlar kuruluşlarına tam üye olarak hukuki hakkımızı aldık ama bu hakkı kullanabilmek için sanayici ve iş dünyamızın komitelerde yer alması gerekiyor ki biz artık standartları belirleyen ülke olalım.
Belgelendirme ile ilgili de sanayicimizin stratejik öneme sahip tüm testlerinin bu ülkede yapılmasını sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden bu yıl 80 milyon liralık laboratuvar yatırım programına imza attık. Aynı zamanda toplam değeri 200 milyon olan muayene ve test projelerimiz ise şu an fizibilite çalışmalarında.”
TSE BİLGİ BİRİKİMİNİ KAMU VE ÖZEL SEKTÖRE AKDARDI
11 gün süren eğitim organizasyonunun ev sahibi TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev’in verdiği bilgiye göre, alanında dünyanın en geniş kapsamlı kalite eğitim programı olan organizasyonda 10 kişilik proje ekibinin yanı sıra 200 kişilik bir kadro, 2 ay süren bir çalışma bir gerçekleştirdi.
Asya’dan Avrupa’ya Kalite Köprüsü sloganıyla İstanbul, Sakarya, Düzce, Çorlu, Çerkezköy, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de eş zamanlı 2 hafta süren organizasyonda; uluslararası deneyime sahip TSE personeli 84 uzman eğitimci, 245 salonda, 68 konu başlığı altında eğitim verdi.
Ulusal kalite altyapısının güçlendirilmesi, ve sanayicimizin/ihracatçımızın uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla Marmara Bölgesinde düzenlenen eğitim seferberliği kapsamında 5.500 kişi sertifika almaya hak kazandı. TSE tarafından son altı ayda Kocaeli, Bursa, Antalya ve Bodrum’un yanı sıra Ege bölgesinde düzenlenen diğer eğitim kampanyaları ile 9.500 kişiye eğitim ve sertifika verildi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.