Türk Amerikan Bilim adamları ve Akademisyenler Birliği Konferansı
“Türkiye ile ABD arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek” vizyonunu taşıyan TASSA’nın (Türk Amerikan Bilim adamları ve Akademisyenler Birliği) Konferansı, 3-4 Mart 2012 tarihlerinde Maryland Üniversitesi Robert H. Smith Ticaret Okulu’nda gerçekleştirildi.
“Türkiye ile ABD arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek” vizyonunu taşıyan TASSA’nın (Türk Amerikan Bilim adamları ve Akademisyenler Birliği) Konferansı, 3-4 Mart 2012 tarihlerinde Maryland Üniversitesi Robert H. Smith Ticaret Okulu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun yanısıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ile çok sayıda Türk-Amerikalı akademisyen, bilim insanı ve üniversite rektörü katıldı.
Kuruluş amacı olarak Türk akademisyen ve bilim adamlarını bir araya getirerek kendi aralarında bağlantıları geliştirmek ve teknolojik değişimde bulunmayı hedefleyen organizasyon aynı zamanda Amerika ile Türkiye arasında teknoloji konusundaki bilimsel akışı hızlandırma misyonunu da beraberinde sürdürüyor.
Açılış konuşmasını Büyükelçi Namık Tan’ın yaptığı konferans 2 gün sürdü. Aralarında dünyada ün yapmış çok sayıda Türk bilim adamını bulunduran organizasyona başta, YÖK başkanı Gökhan Çetinsaya ve bir çok Türk üniversitesinden rektörler ve akademisyenler katıldı.
Açılış gününün konuşmacıları arasında MIT üniversitesinden Daren Acemoğlu, Brookings Institute’den Kemal Derviş, Yale Üniversitesi’nden Murat Günel, Harward’dan Mehmet Toner, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu söz aldılar.
Türk ve Amerikan bilim insanları arasında dinamik platform ve forum oluşturmayı hedefleyen TASSA 5. yıllık konferansında Türkiye ve ABD arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini artıracak tartışma ve sunumlar yapıldı. Ekonomiden genetik bilimine çok sayıda bilimsel gelişmelere yer verilen TASSA 5. yıllık konferansının ikinci gününde gerçekleşen panellerinde de Türk üniversite rektörleri Türkiye’deki yüksek öğretim modelleri üzerine görüş alışverişinde bulundular.
Söz konusu toplantıda “A Success Story in University – Industry Cooperation–KOSGEB TEKMERs”(Üniversite Sanayi İşbirliğinde Bir Başarı Hikayesi – KOSGEB TEKMER’leri) konulu poster sunumu ile yer alındı.
Oldukça ilgi çeken Poster sunumumuzda doktorasını yapan Harward’lı, MIT’li ve ABD’nin çeşitli seçkin üniversitelerinde doktora eğitimi alan öğrencilere KOSGEB Ar-Ge ve Inovasyon Destekleri hakkında bilgiler verildi, bağlantı adresleri alındı, patenti olan öğrencilere ve doktorasını başarıyla bitirmiş gençlere Endüstriyel uygulama Programı Destekleri anlatıldı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.