TÜRK METAL SENDİKASI İLE MESS ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında sürdürülen yeni döneme ilişkin Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 15 Aralık 2014 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.
Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında sürdürülen yeni döneme ilişkin Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 15 Aralık 2014 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.
Varılan mutabakat ile üç yıllık bir süreyi kapsayan Sözleşmenin 1. altı ayında ortalama %9,78 oranında ücret zammı yapılması kararlaştırıldı. Sözleşmenin 2., 3., 4. ve 6. aylarında TÜFE oranında, 5. altı ayında ise TÜFE+3,5 oranında ücret zammı yapılacak.
Bayram Harçlığı, Yıllık Ücretli İzin Yardımı ve Yakacak Yardımından oluşan üçlü pakette de Sözleşmenin 1. yılında ortalama %15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, imzalanan Grup Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Üyelerimiz ile işyerlerinin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak üç yıllık anlaşmaya varılmıştır. Taraflar, Türk sanayisinin gelişmesi, işçilerimizin refahı için karşılıklı özveri ve iyi niyet göstererek sözleşmeyi imzalamıştır. Türk Metal Sendikası bugünkü ekonomik koşullarda işin, işyerinin ve işçinin geleceğinin teminat altına alınması amacıyla hareket etmiştir. Sözleşmenin hem üyelerimize hem işyerlerine hem de metal işkoluna hayırlı olmasını dilerim.”
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet C. Betil ise imzalanan anlaşmayla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“İlklerin sözleşmesi olarak değerlendirdiğimiz, üç yıllık akdedilen 2014-2017 dönemi Grup Toplu İş Sözleşmesi, karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde imzalanmıştır. İmzalanan Grup Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışma barışını koruyacak bir sözleşme olduğuna inanıyor ve Sözleşmenin hem işletmelerimize, hem çalışanlarımıza hem de metal sanayine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.