Türk Ve Mısırlı İş Adamları 'Demir-Çelik' Sektörünü Konuştu
Vali Lekesiz, Hatay'ın her karış toprağının en iyi şekilde planlanması gerektiğinin altını çizerek, ilde Demir Ã?elik sektörü için yeni yatırım alanları bulunmasının artık zorunlu hale geldiğini anlattı.
Vali Lekesiz, Hatay'ın her karış toprağının en iyi şekilde planlanması gerektiğinin altını çizerek, ilde Demir Çelik sektörü için yeni yatırım alanları bulunmasının artık zorunlu hale geldiğini anlattı.
Yeni yatırımcılara yer bulunması halinde Hatay'ın Türkiye adına büyük zenginlikler üretebilecek kapasitede olduğunu ifade edenLekesiz, "Antakya ve çevresinde çok güçlü bir ticaret kültürümüz var. Ayrıca ülkemizde üretilen yaş sebze ve meyvenin yaklaşık dörtte biri Hatay'dan ihraç ediliyor. Amik Ovası'na yapılacak Reyhanlı Barajı ile beraber bölgenin ürettiği zenginlik çok daha fazla artacaktır. Ovanın bugün ürettiğinden daha fazlasını üretmesini planlamamız lazım. Hiç şüphesiz gelecek, bugünden alacağımız kararlarla şekillenecektir." dedi.
Suriye Arap Cumhuriyeti ve diğer komşu ülkelere getirilen vize muafiyeti ile Hatay'da bir hareketlilik başladığını hatırlatan Lekesiz bu hareketliliği rasyonel bir üslupla Hatay ve bölgenin lehine iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Günümüzde uluslararası ticaret ve ulaşım, zaman, tedarik zincirinin dün olduğundan çok daha önem arz etmeye başladığına da konuşmasında yer veren Lekesiz, "Bizim bölgemiz de bu işe uygunsa bunu inceleyip karar vermek gerekir. Eğer uygunsa bu bir servettir, bunu zenginliğe dönüştürmemiz lazım. Lojistik üs, İskenderun ve ilimiz için doğru bir iş ise, bununla ilgili çalışmaları yürütmek gerekir. Bu konudaki yol haritamızı bugünden belirleyip hayata geçirmek üzere güçlü bir irade ortaya koymamız lazım. Burada kurulacak bir lojistik merkezin bu bölgenin hatta komşu ülkelerin lojistik merkezi olacağını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.