Türk Yatırımcılar CEMAT İle İhracatı Arttırdı
İntralojistik endüstrisi şirketlerin global pazar ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamakla birlikte kilit pazarlarda önde gelen ticaret platformu olan CEMAT Fuarında tek çatı altında toplanacaktır.
İntralojistik endüstrisi şirketlerin global pazar ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamakla birlikte kilit pazarlarda önde gelen ticaret platformu olan CEMAT Fuarında tek çatı altında toplanacaktır.
Dünyanın en büyük ve en önemli intralojistik ticari fuarında, 140 bin metrekarelik alanda, içinde Türk yatırımcıların da bulunduğu, 1.100’ü aşkın katılımcısıyla en son teknolojik ürünleri sergilenecektir. Taşıma&Kaldırma, Depolama &Yükleme, Toplama&Paketleme, Lojistik IT ve Yönetim&Hizmet gruplarına ayrılacak fuarda oluşturulacak özel sergi alanında ilk defa tüm lojistik zinciri bir arada sunulacak. Düzenlenen basın toplantısında Türk Medyası ile bir araya gelen yetkililer; Türk katılımcılarda yüzde 60 artış olduğunu ve bu ilginin ihracatı arttırdığını açıkladı…
Türkiye’de Sektörün 2023 yılına kadar 2 Milyar USD’lik pazar hedefine ulaşması bekleniyor, 2014 yılı için ise ihracat hedefi 400 Milyon USD civarında. Fabrika içi depolama, taşıma, raf sistemleri ve enerjinin fabrika içi dağıtımı konusunda dünyanın en önemli fuarı olan CEMAT’a Türk yatırımcılar da yoğun katılım gösteriyor. Almanya’daki imalatçılar ile birlikte kendi intralojistik yetkinliklerini ortaya koyacak olan İtalya, Fransa, İngiltere, Hollanda,detaylı sunumlara yer vererek uluslararası kapsamı genişletilecek.
Türk Katılımcılarda Yüzde 60 Artış Var
Basın Toplantısının Moderatörlüğünü üstlenen Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel: “Geçen yıla oranla Türk katılımcılarının alacağı alan yüzde 60 arttı. Bu yıl 18 katılımcı 1068 m² alanla fuarda yerini aldı. Katılımcıların ilgisi halen devam ettiğinden fuara kadar daha da artmasını beklemekteyiz. Uluslararası bu platformda görücüye çıkacak Türk imalatçıları gerçekleştirecekleri iş bağlantılarıyla ihracatlarını daha da artıracaklar”dedi.
Sektöründe Dünya Çapında En Büyük Alana Sahip Fuar: CEMAT DeutscheMesse AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech: “Büyük bir heyecanla CeMAT’ı bekliyoruz. CeMAT Fuarı intralojistik alanında lider bir fuar. 2005 yılına kadar uluslararası sanayi fuarı Hannover Messe çatısı altından organize edilirken, sektörün ve pazarın ihtiyaçları göz önüne alınarak 3 yılda bir organize edilmeye başlandı. Böylelikle sektör dünya çapında küresel bir etkinliğe sahip oldu. İntralojistik terimi 2005 yılında CeMAT tarafından yaratıldı. Artık günlük dilde kullanılan bu terim, dünya çapında kabul gördü. Sektörden aldığımız geribildirim ile CeMAT, 2014 yılından sonra 2 yılda bir düzenlenmeye başlayacak. Bu yıl Mayıs ayında 1.100’ün üzerinde katılımcı olacak. Bu katılımcıların yüzde 50’si yurtdışından bekleniyor. Yabancı markalar fuara önemli destekler veriyor. CeMAT fuarı 2014’te 4. kez yapılacak. Bizim için öncelik içeriğe odaklanmak. Küresel işletmeler arası iletişim platformuna ihtiyaç var. Bu talepleri CeMAT olarak karşılıyoruz. CeMAT, dünya çapında bu sektörde en büyük alana sahip fuar. 2011’de düzenlenen CeMAT’a 53.000 ziyaretçi geldi. Bunların yüzde 33’ü yurtdışından gelen profesyonellerden oluşmaktaydı. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere; Amerika, Asya, Afrika gibi ülkelerden bir çok ziyaretçi geldi”dedi.
Cemat’ın yurt dışında en fazla ziyaretçi alan fuar olduğunu vurgulayan PECH sözlerine şöyle devam etti: “CeMAT’ın sloganını akıllı, entegre, verimlilik teması üzerine kurguladık. Slogan intralojistik sektörünün zorluklarını temsil ediyor. İntralojistik bileşenler gitgide akıllılık üzerine yapılandırılıyor. Bu sayede fabrikalarda daha gelişmiş sistemler oluyor. İntralojistik üretimden montaja kadar önemli bir rol oynuyor. İmalat sektörü için intralojistik oldukça önemli. İşletmeler, ürünlerini paketleyip, yükleyip satın almacılara ulaştırmak için gerçekleştirdikleri prosesleri en iyi şekilde organize etmek zorundalar. Firmalar akıllı çözümler ve sistemler sunmak zorunda. Rekabet baskısı ve maliyet baskısı altında verimlilik oluşturmak zorunda.
Firmalar tarafından ürünün nereye konması gerektiği, hangi işlemlerden geçeceğinin önceden bilinmesi gerekiyor. Mesela havaalanlarında bagajlarda hangi valizlerin nereye yönlendirilmesi gerektiği önceden bilinmeli. Tüm dünyada büyük bir pazar var. CeMAT’ta tüm bu sorunların çözümleri sunulacak. Bu kapsamda yenilikçi ürünler sergilenecek. Sektörde gerçekleşen değişiklikleri yansıtmak üzere fuarda ürünlerin sergileneceği salonları tekrar yapılandırdık. Sektörü 5’e böldük; Hizmet&Yönetim, Lojistik IT, Toplama &Paketleme, Taşıma &Kaldırma, Depolama&Yükleme. 2014 fuarı için yeni kullanıcı hedef kitleleri belirledik ve bu profesyonellerin ilgisini arttırmak üzere forumlar organize edeceğiz; bunlardan bazıları liman, eğitim, kariyer, perakende, üretim lojistiği, özel lojistik, taşımacılık lojistiği üzerine olacak. Özel hedef kitlelerle katılımcıların CeMAT’ta yeni müşterilere ulaşmalarını sağlıyoruz. CeMAT aynı zamanda inovasyona odaklanıyor. Bu anlamda sürdürülebilirlik çok önemli. Bu bağlamda fuara sektörün lider firmaları katılıyor. CeMAT’ta bu yıl pilot bir proje geliştirdik. 2.el forkliftler ziyaretçilere sunulacak. Bu ürünlere ilgi duyan geniş bir ziyaretçi kitlesi mevcut. Münih fuarcılığın organize ettiği Transportlogistic ile CeMAT fuarı bazı alanlarda kesiştiği için iş birliğine başlandı. Transportlogistic fuarı CeMAT fuarı’nda özel bir pavilyon kuracak. Bir önceki sene CeMAT bu fuarda bir organizasyon gerçekleştirmişti. Bu sayede her iki fuarın kendi hedef kitlesini diğer fuara çekmek istiyoruz. Aramızda rekabet yerine işbirliği yaparak sektörleri birbirleri ile buluşturuyor, yapıcı ve olumlu hale getiriyoruz. Yaptığımız işbirliği her iki fuarı da olumlu etkiliyor. CeMAT’ta Taşımacılık Lojistiği, Yükleme ve Boşaltma, Yükleme ve Boşaltma, Taşıyıcılar, Depolama, Sipariş Toplama ve Paketleme ile ilgili bütün konular sergi alanlarında gösterilecek. Tüm dünyada 7 ülkede CeMAT düzenleniyor. İtalya, Güney Amerika, Rusya, Türkiye, Hindistan ve Çin pazarlarında bu sektöre hizmet etmekteyiz” açıklamasında bulundu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.