Türkiye'nin en prestijli projelerinde Marmara Siegener imzası var
Marmara Siegener Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.
Marmara Siegener Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.
2003 yılında İzmit fabrikasında ticari hayatına başlayan Marmara Galvaniz, başarı ve ilerlemeyle geçen 5 yılın ardından sektörde ilk akla gelen firmalardan biri oldu. 2008 yılında Avrupa’nın en saygın galvanizleme şirketlerinden, 100 yılı aşkın geçmişi olan Siegener Verzinkkerei Holding GmbH ile ortaklığa imza attı. Bu güçlü ortaklığın getirdiği sinerji ile 2011 yılında Dilovası İMES OSB ‘de Türkiye’nin en büyük galvaniz tesisi yatırımı gerçekleşti. Şu anda Türkiye’nin en prestijli projelerinde imzası olan firma faaliyet alanını günden güne genişletiyor.
“Marmara Siegener yaptığı tesis yatırımlarıyla adından söz ettiriyor”
2004 yılında sıcak daldırma galvanizleme alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan ve Türkiye’nin en büyük galvanizleme havuzuyla sektöründe başarılı projelere imza atan Marmara & Siegener Galvaniz, kapasite ve faaliyet alanını genişleterek büyümeye devam ediyor.
2008 yılında Alman Siegener Verzinkerei Holding GmbH ile ortaklık yapan Marmara & Siegener Galvaniz, 2011 yılında Dilovası İMES OSB’de açılan ikinci tesislerinde de faaliyetlerine devam ediyor. Burada kurdukları tesislerinin ülkenin en büyük fason galvanizleme fabrikası olduğunu vurgulayan firma Pazarlama Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç, tesisin kuruluşunda Alman ortakları Siegener Verzinkerei Holding GmbH ile teknoloji ve know how alışverişinde bulunduklarını söyledi.
“Üçüncü tesis yatırımı Avrupa Yakası’na”
2013 yılında Avrupa’da yaptığı şirket satın almaları ile büyüme stratejisi gereği ismini ‘The Coatinc Company’ olarak değiştiren ‘Siegener Verzinkerei Holding’in Avrupa’da onlarca tesisi olan 120 yıllık bir kuruluş olduğunu söyleyen Halaç, “Bizim yerel tecrübemiz, esnek ve hızlı hareket edebilme yeteneğimiz ile ortaklarımızın bilgi birikimlerini birleştirdik. Sonuçta son derece planlı, teknolojik ve özellikle iş güvenliği ve çevre konusunda duyarlı bir tesis ortaya çıktı. Şimdi 2015 yılı içinde üçüncü tesisin yatırımına başlama kararı aldık. Tesis Trakya Bölgesi’nde olacak ve İstanbul Avrupa Yakası’ndaki sanayicilere hizmet verecek” dedi.
“Müşterilerimize kesintisiz hizmet veriyoruz”
Demir ve çelik ürünlerin paslanmaya karşı korunmasını sağlayan metalik kaplama yöntemi sıcak daldırma galvaniz sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen Bünyamin Halaç, hizmet verdikleri sektörlerin başında elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv geldiğini söyledi. Tır şaselerinden çöp konteynerlerine, kablo kanallarından platform ızgaralarına, endüstriyel çelik yapılardan çevre çit sistemleri ve cephe kaplama sistemlerine kadar geniş bir alanda galvanizleme taleplerine cevap verdiklerini söyleyen Halaç, “Formula 1 tribünlerinin çelik konstrüksiyonlarının, Galatasaray Spor Kulübü’nün T.T Arena Stadı’nın galvanizleme işlerini, İzmir’in en büyük çelik katlı otopark işinin galvanizlemesini yaptık. Ayrıca ülkemizde gittikçe yaygınlaşan pek çok alt yapı-üst yapı, köprü, üst geçit ve enerji santralleri, fabrika gibi endüstriyel yapı, şehir mobilyaları ve bunlara benzer pek çok önemli büyük projelerin galvanizleme işlerini yapıyoruz. 2014 yılı içerisinde Körfez Geçiş Köprüsü ve 3. Boğaz köprüsünün galvanizleme işlerini yaptık, halen yapıyoruz. Son yıllarda özellikle 2011’de ikinci tesisimizin devreye girmesiyle kapasitemizde ciddi artışlar oldu. 2012 yılında yüzde 35 oranında büyüme kaydederken, 2013 yılında bu oran iki katına çıktı. Gebze / Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğumuz tesis 16 mt x1.80 mt x 3.2 mt. Ölçüleriyle Türkiye’nin ve yakın komşu ülkelerin en büyük galvanizleme tesisi. İzmit’te kurulu tesisimiz 7,5 mt x 1,5 mt. X 2,2 mt ölçülerinde. Farklı ölçülere sahip tesislerimizde müşterilerimizin taleplerini hızlı, kaliteli ve zamanında yerine getirebiliyoruz. İleri teknoloji ve 7 / 24 kesintisiz hizmet verebilen tesislerimizde şu anda yıllık 100 bin ton kapasitemiz var. 2015 yılı sonu itibariyle Avrupa Yakası’nda devreye almayı planladığımız yeni tesisimizin kapasitesi 50 bin ton/ yıl olacak” dedi.
“Türkiye’de ve dünyada akla ilk gelen isim olacağız”
2015 yılı planlarını yaptıklarını söyleyen Halaç, stratejik olarak genel misyonumuz Türkiye’deki galvaniz pazarını arttırmak. Avrupalı yatırımcıları teşvik ederek imalatlarını Türkiye’ye kaydırmalarını sağlayacağız. Bunun için Türkiye’nin pek çok avantajı var. Hedefimiz Marmara Siegener Galvanizin dünyada ve Türkiye’de sektörde ilk akla gelen firmalardan biri yapmak. Galvaniz sektöründeki mevcut pastanın büyütülmesi ve bu vesileyle galvanizleme bilincinin ortaya çıkartılarak ülke ekonomisine katkı sağlanmasını hedefliyoruz. MSG olarak sektörün kaliteli hizmet, etkin ve hızlı çözüm, zamanında teslim beklentisini karşılamayı arzu ediyoruz. Sahip olduğumuz yüksek bilgi birikimimiz ve donanımlı personelimizle, insan sağlığı ve çevreye duyarlı projelendirilmiş yeni tesislerimizin verdiği güçle var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
“2015 yılı için Pazar payımızı arttıracağız”
2013 yılında sektörün ülke ekonomisinin genel seyriyle paralel ilerlediğini söyleyen Halaç, “2013 yılındaki ekonomik büyümenin % 4’lerde kalması 2014’e de temkinli politikalarla girilmesini gerektirdi. Tüm sektörlerde görünen bu temkinlilik hali dış ekonomik gelişmelerin yavaş seyretmesi sonucu olumsuz etkisini 2014 yılında da belli etti. Ama bizim sektörümüz açısından dış ülkelerle olan ekonomik sıkıntılar bir miktar avantaja dönüştü. İç piyasalarda inşaat sektörünün ivmesini yitirmemesi, kentsel dönüşümün belirginleşmeye başlaması, yeni yatırım teşviklerinin uygulanmaya başlanmış olması, alt yapı ve üst yapı işlerinin Enerji ve karayolları projelerinin azalmadan devam etmesi, ülkemizdeki demir çelik imalatların artmasına sebep oldu. Bizim galvaniz sektörü demir çelik ve metal imalat, yapısal çelik sektörünün alt segmenti, tamamlayıcısı. Böyle olunca SDG sektörü de 2014 yılını beklentiler düzeyinde, fazla kayıp vermeden ve zaman zaman özellikle sonbahara doğru yükseliş trendiyle geçirdi. 2015 yılı için yukarıda yazılı iç dinamiklerin azalmadan devam edeceğini ve özellikle Avrupa’nın ekonomi programlarının pazarımızın yükselmesine katkı sağlayacağını tahmin ediyoruz.
“Ülkemizin yıllık endirek korozyon kaybı 40 milyar dolar”
Temel prensiplerinin mevcut pastadan aldıkları payı arttırmak değil, pastayı büyütmek olduğunu söyleyen Halaç, bunun için de gerekli olan enerji, tecrübe ve anlayışa sahip olduklarını, bu yolla ülke kalkınmasına katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi. Halaç, “Çünkü maalesef bir çağdaşlık göstergesi olan çelik tüketim oranı ve galvanizleme ülkemizde çok çok düşük seviyelerde... Ülkemizde üretilen demir çeliklerin sadece yüzde 7’si galvanizli iken, bu oran Avrupa’da yaklaşık yüzde 40-50 seviyelerinde... Korozyon dolayısıyla bir yılda kullanılamaz hale gelen yaklaşık 2-3 milyon ton demir çelik ürününün, zaman, makine ve iş gücü kaybıyla birlikte hesap edildiğinde ülke ekonomisine zararının endirekt (dolaylı) maliyeti yılda 40 milyar doları buluyor. Bu çok ciddi bir rakam, devletin bu konuya acil el atması lazım. MSG olarak hedefimiz; bu kaybın giderilmesine, azaltılmasına katkıda bulunmak. Bunun için derneğimize de çok iş düşüyor. Bu noktada aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi olduğum GALDER’de de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Tüm galvanizcilerin ve özellikle GALDER’in çok çalışması lazım. Hala ilgili devlet kuruluşlarının şartname ve yönetmeliklerinde galvaniz şartı pek çok üründe yok. Bunun çok acil değiştirilmesi lazım” şeklinde konuştu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.