Türkiye"nin Detroit"ine Lojistik Köy
Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olarak gösterilen Bursa"ya "lojistik köy" kurulması için kent dinamikleri harekete geçti.
Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olarak gösterilen Bursa"ya "lojistik köy" kurulması için kent dinamikleri harekete geçti.
Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olarak gösterilen Bursa’ya ‘lojistik köy’ kurulması için kent dinamikleri harekete geçti.
Bursa’ya ‘lojistik köy’ kurulması için çalıştay düzenlendi. Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde başlatılan ‘lojistik köy’ projesine valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Kültürpark içindeki BUSİAD Evi’nde düzenlenen ‘lojistik köy toplantısı’nda konuşan BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, tartı, bölme, birleştirme gibi faaliyetleri bir arada bulunduran merkezlerin ‘lojstik köy’ diye adlandırıldığına dikkat çekti. Yöney, “Ülkemzide son yıllarda ‘lojistik köy’ kavramı gündeme geliyor. 2006 yılında TCDD tarafından oluşturulmaya başlanan çalışmalar kapsamında ülke genelinde 15 lojistik köy projesi geliştirilmeye çalışılıyor” dedi.
Lojistik köylerin trafiği rahatlatmanın yanı sıra ekonomik ve sosyal gelişime de katkı sağladığını dile getiren Yöney, lojistik köylerle Türk ürünlerinin küresel sermaye ile de daha kolay rekabet edebileceğini vurguladı. Yöney, şöyle devam etti:
“Bunun yanında lojistik köyler, uluslararası boyutta da ülke ürünlerinin dünya çapında daha hızlı ve daha kaliteli dolaşımını sağlayacak. Bu toplantının çıktıları bir rapor haline getirilerek ilgili mercilere sunulacak. Uygun bulunması halinde 1/100000 ölçekli Bursa İli Çevre Düzeni Planı’nda yer alması sağlanacak. Çalıştayın ve çıkacak sonuçların Bursa için hayırlı olmasını diliyorum.”
"YENİŞEHİR HAVAALANI CANLANIR"
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa’ya kurulması planlanan lojistik köyün ticarete önemli katkı sunacağını ve Yenişehir Havaalanı'na yarayacağını vurguladı. Lojistik köyün Bursa için büyük bir eksiklik olduğunu belirten Usta, “Bursa için 2 konu gündemde. Birincisi otoyol, ikincisi ise hızlı tren. Bu iki proje ile İstanbul ile Bursa arasındaki mesafe kısalacak. İki şehir birbirine bağlanacak. Bu noktada lojistik köyün de önemi artacak. Sadece şehir ekonomisini değil, Yenişehir Havaalanı’nın da daha rantabl çalışmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Lojistik Derneği Başkanı Mehmet Tanyaş, lojistik köy konusunda Bursa’nın doğru bir adres olabileceğini söyledi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.