"Türkiye uluslararası ticarette yıldızı parlayan bir ülke"
Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Türkiye ihracatçı KOBİ'lerin hızlı ve çözüm odaklı üretim anlayışıyla, uluslararası ticarette yıldızı parlayan bir ülke" dedi.
Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Türkiye ihracatçı KOBİ'lerin hızlı ve çözüm odaklı üretim anlayışıyla, uluslararası ticarette yıldızı parlayan bir ülke" dedi.
WIN EURASIA 2019'un 14-17 Mart için düzenleyeceği fuarın etkinliğinde konuşan Kühnel, WIN EURASIA 2019'u Türkiye sanayicisinin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırdıklarını ve fuarın Türk sanayisinin uluslararası alanda gücünü göstermesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
"Türkiye ihracatçı KOBİ'lerin hızlı ve çözüm odaklı üretim anlayışıyla, uluslararası ticarette yıldızı parlayan bir ülke" diyen Kühnel, " WIN EURASIA ile yerli ve milli firmalara, ABD ve AB başta olmak üzere CIS ülkelerinden Afrika'ya kadar geniş bir katılımcı ile buluşacakları önemli bir platform sunuyoruz. Yurt içinde yerli ürün kullanımını destekleyici etkinliklerin yanı sıra, Türk markalarını B2B görüşmeleriyle açılmak istedikleri hedef pazarlarla buluşturacağız. Sektörün önde gelen ulusal ve global kuruluş ve derneklerinin de büyük desteğiyle Türk sanayisine daha fazla katma değer ve iş birliği sağlayacak bir fuara imza atacağız." yorumunu yapt.
MİB - Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan da Türkiye'nin ciddi bir makine ihracatçısı olduğunu ve Türkiye'de çok önemli firmaların bulunduğunu belirtti.
Özkayan, "Çok iyi makine üretip ihracat yapabilen teknolojiyi üst seviyeye çıkarmış Almanya ve Amerika ile rekabet edebilen firmalarımız var. WIN EURASIA Fuarı'nda çok iyi bir sinerji ortaya koyuluyor. Bütün paydaşlar burada bizim üyelerimizde makinalarını fuarda sergileyecekler. Bunlar akıllı makineler, robotlar ve Endüstri 4.0 ile donanmış makinalarımız hep High Tech makineler fuarda olacak." açıklamasında bulundu.
"Türkiye makine ihracatını 17 milyar dolara taşıdı"
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu ise enerji kullanarak iş yapan herşeyin makine olduğunun altını çizdi. Karavelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanın yapamayacağı ve yavaş yapamayacağı şeyleri yapmak için makineleri yapıyoruz. Bütün icatlar makinaları daha iyi yapmak için. Bütün icatlar sonunda makineye evrilirler ve geliştirdiğimiz teknolojiler makine üzerinden hayata karışır. Savaşta, sağlıkta, inşaatta tüm alanlar makine ile üretim yapar. Biz 22 alt daldan oluşuyoruz. Her birimiz başka makineler üretiyoruz. Hepimiz ayrı işler yapan makineler üretsek de bir araya geldiğimiz büyük bir makineye dönüşüyoruz diye bir tanıtım filmimiz var.
Ülkeler gerçekten makine sektörünün gücü kadar var. Bu dünyada böyledir. Makine dünyanın en yaygın ticaret kalemidir. Türkiye'nin makineciliği her sene yüzde 15 artışla ihracatını 17 milyar dolara taşıdı. Bizim ihracatımızın yüzde 60'ı Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri'ne. Türkiye'de 600'e yakın yabancı makine imalatçısı var. Bunların ortalama yatırım büyüklüğü 1,5 milyon dolar."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.