Ukrayna ve Türkiye: Kargo ve Transit Taşımacılığı Özelleştirmek Üzere Anlaştılar
Türkiye ve Ukrayna, kargo taşımacılığını liberalleştirmeye devam kararı aldılar. Çift yönlü kargo ve transit taşımacılığına dair detaylar haberimizde.
Türkiye ve Ukrayna, kargo taşımacılığını liberalleştirmeye devam kararı aldılar. Çift yönlü kargo ve transit taşımacılığına dair detaylar haberimizde.
Ukrayna ve Türkiye, kargo taşımacılığını özgürleştirme konusunda anlaştı. Bu durum, Ukrayna'nın Yeniden Yapılanma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama ile duyuruldu.
Taşımacılık konusunda vizesiz rejim, savaş sona erene kadar devam edecek ve çift yönlü kargo taşımacılığı ve transit hizmetlerini kapsayacak. Dolayısıyla, kargo ve transit taşımacılık için herhangi bir izine ihtiyaç duyulmamaktadır. Aynı zamanda anlaşma, boş kamyonların izinsiz yolculuğunu içermektedir.
"Bizim Türkiye'ye yaptığımız ihracatın yaklaşık %15'i karayoluyla gerçekleşiyor. Türk şirketleri, toplam hacmin neredeyse %60'ını karayoluyla bize ihraç ediyor," diye açıkladı Oleksandr Kubrakov, Yeniden Yapılanma için Başbakan Yardımcısı, Topluluk Geliştirme, Bölgeler ve Altyapı Bakanı.
Ayrıca, Ukrayna, üçüncü ülkeler ile kargo taşımacılığı ve otobüs taşımacılığına olan izin sayısını arttırmak üzere Türkiye ile anlaşmıştır. Sırasıyla 3,5 bin ve 400 izin öngörülmektedir.
İlgili bakanlık hatırlattığı gibi, kargo liberalizasyonu 35 ülkeyle mevcuttur, bunlar arasında AB'de bulunmaktadır. 2023 yılında Bakanlık ekibi, bu fırsatı Norveç ve Kuzey Makedonya ile kabul etme ve Moldova ile ilgili anlaşmayı uzatma konusunda anlaşmaya vardı.
GMK Merkezi'nin daha önce bildirdiği gibi, Ukrayna'nın ihracatı, Ukrayna ve AB arasında Kargo Taşımacılığı Liberalizasyon Anlaşması'nın yürürlüğe girdiği son bir buçuk yılda %47,5 artmıştır. Aynı dönemde AB'den yapılan ithalat %44 artmıştır. Anlaşma 2022'de bir yıllığına imzalandı ve 2023'te 30 Haziran 2024'e kadar uzatıldı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.