UMEMle Kendi İşlerinin Patronu Oldular
Özel güvenlik firmasında çalışıyorlardı, UMEMle kendi işlerinin patronu oldular. Mesleği olmayan iki genç, UMEMle kendi işlerinin patronu oldu.
Özel güvenlik firmasında çalışıyorlardı, UMEMle kendi işlerinin patronu oldular. Mesleği olmayan iki genç, UMEMle kendi işlerinin patronu oldu.
İbrahim Koç ve Yasin Kuru’nun bir mesleği yoktu. Özel bir güvenlik şirketinde çalışıyorlardı. Konya Sanayi Odası’nın teşvikiyle UMEM Beceri’10 kursuna kaydoldular. Kursu başarıyla bitirerek, meslek öğrendiler. Şimdi ise iki arkadaş bir işyeri açarak, kendi işlerinin patronu oldu. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, iki ortağı işyerlerinde ziyaret etti ve “asla doğru yoldan sapmayın” tavsiyesinde bulundu. Kendi iş yerlerini açan gençler ise, UMEM’in hayatlarını değiştirdiğini ifade ederek, mesleği olmayanlara mutlaka bu kurslara katılmaları çağrısında bulundular.
Sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla yürütülen UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Beceri’10 Projesi, her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Bir mesleği olmayan İbrahim Koç ve Yasin Kuru, 2012 yılında UMEM Plastik Enjeksiyon Kalıplama Makinesi Operatörlüğü kursuna kaydoldular. İşlerini zamanla çok sevdiler ve ortak bir işyeri açtılar. Onlar şimdi kalıp parlatma işi yapıyorlar. İbrahim Koç’un ifadesiyle, ‘işler yolunda.’
Büyükhelvacıgil’den tavsiyeler
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, iki ortağı işyerlerinde ziyaret etti. Türkiye’nin girişimci insanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, İbrahim Koç ve Yasin Kuru’ya başarılar diledi. Genç ortaklara tavsiyelerde bulunan Büyükhelvacıgil, “Bereket bir ve beraber olabilmektedir. Ortaklık kültürünün yaşayabilmesi için ortağınıza daima ‘buyur kardeşim sen önden geç’ demelisiniz. Biz her şeyin emanetçisiyiz. Öyleyse ticarette, asla doğru yoldan sapmayın. En büyük servetiniz, itibarınızdır. Güven duyulacak bir müessese, itibarlı bir insan olmak çok önemli” dedi. “Bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu” “Sektörünüzdeki duayenlerin tecrübelerinden mutlaka yararlanın, büyüklerle istişare etmekten asla çekinmeyin” tavsiyesinde bulunan Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası’nın her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Mesleği olmayan gençlerin UMEM’e daha fazla ilgi göstermelerini isteyen Büyükhelvacıgil, proje kapsamında bugüne kadar 73 meslek kursu açıldığı, bu kurslardan mezun olan 416 kişinin işe yerleştirildiği bilgisini verdi.
UMEM’de meslek sahibi olan genç girişimci İbrahim Koç ise, kendilerine destek veren Konya Sanayi Odası’na, UMEM’deki öğretmenlerine teşekkür etti. Koç, “Sanat öğrendik, işimizi severek yapıyoruz. Bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu. Yapılan işi gördükten sonra işimize daha büyük zevkle sarılıyoruz” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.